Fhv. forstander på Dalum Uddannelsescenter (nu Kold College), Jens Martin Buch Kristensen, har gennem årene skrevet over 120 artikler og artikelserier til Mælkeritidende.
De første artikler kom i 1965, og hovedparten blev udgivet i bogform i 2019. Denne samling kan købes her: https://mejerimedier.dk/dairy-books-0
I løbet af 2020 bringer vi artikelserien om Dansk Mejeribrugs moderne historie som føljeton.
Rigtig god læselyst!
Fredag, 24 september, 2010

Vi har fundet en ældre J. M. Buch Kristensen artikel frem, der handler om Dansk Cheddar.
Fra artiklen:
“Cheddar har mange rekorder. Den er en af de ældste og samtidig verdens mest udbredte ostesort. Cheddar har flere gange været i Guiness Rekordbog som verdens største ost, og den kan gemmes i rigtig mange år og stadig være spiselig. Men i Danmark er det den mindst producerede ost.”
Læs hele artiklen HER
Nid: 10084
1891
Mandag, 6 juli, 2009

Vi er endnu engang dykket i arkiverne, og har fundet en ældre J. M. Buch Kristensen artikel frem.
I denne artikel fortæller han om de nye danske oste.
Nid: 9918
1891
Mandag, 6 juli, 2009

Vi er endnu engang dykket i arkiverne, og har fundet en ældre J. M. Buch Kristensen artikel frem.
I denne artikel fortæller han om de specielle danske oste.
Fra artiklen:
Nid: 9910
1891
Søndag, 5 juli, 2009

Vi er endnu engang dykket i arkiverne, og har fundet en ældre J. M. Buch Kristensen artikel frem.
I denne artikel fortæller han om de traditionelle danske oste.
Nid: 9908
1891
Torsdag, 25 juni, 1998

Vi har fundet en gammel Buch Kristensen artikel frem fra gemmerne. Den er en del af en serie om gamle danske oste, som ikke bliver produceret mere. Denne gang handler det om Fynbo-osten.
Fra artiklen:
“Fynbo er en 110 år gammel dansk ost, der næsten ikke produceres mere. Fynbo, der er udviklet på baggrund af inspiration fra Holland, værdsættes af gourmeter.
Nid: 9871
1891
Søndag, 3 juni, 2018

Vi har været i arkiverne og fundet en ældre Buch Kristensen-artikel frem - nemlig SAMSØOSTENS fantastiske historie.
Samsøosten har været populær på de danske ostemadder i snart 100 år. Den var også med på bordet ved en af verdenshistoriens store begivenheder.
Dyk ned i fortællingen om osten og dens skaber HER
Nid: 9786
1891
Torsdag, 17 maj, 1990

Vi har været i arkiverne og fundet en ældre Buch Kristensen-artikel frem - her kan du læse om de tekniske muligheder for at formindske kolesterolindholdet i mejeriprodukter.
Fra artiklen:
“I dag findes der 4 metoder, der kan anvendes til reduktion af kolesterolindholdet i mejeriprodukter:
Fraktionering ved superkritisk kuldioxid-ekstraktion
Special-destillation
Adsorption (eller binding)
Nid: 9749
1891
Søndag, 5 april, 2009

Vi har fundet en gammel Buch Kristensen artikel frem fra gemmerne. Den er en del af en serie om gamle danske oste, som ikke bliver produceret mere. Denne gang skal det handle om Maribo-osten.
Fra artiklen:
“Indtil 1950-erne var Maribo den mest producerede ost i Danmark. I dag er den danske ost sjælden, men mange savner den engang så populære Maribo. En forbruger har på Arla Forum spurgt: “Hvor kan man købe Maribo-ost?”Svaret var: “Maribo-ost kan kun købes i en gårdbutik i Ølgod!””
Nid: 9627
1891
Onsdag, 10 marts, 1999

Ældre J. M. Buch Kristensen artikel fra 1999. I denne artikel dykker han ned i historien om de 4 blå ostekonger - nemlig Roquefort, Gorgonzola, Stilton og Danablu.
Fra artiklen:
Nid: 9508
1891
Fredag, 3 februar, 2017

Mange danske øer har rummet køer og mejeriproduktion. J. M. Buch Kristensen har en forkærlighed for småøerne i det Sydfynske Øhav, som rummer en række tidstypiske historier - og et par gode skrøner - som han deler gavmildt ud af i denne artikel.
Læs den HER
Nid: 9379
1891
Torsdag, 3 februar, 2000

Hvorfor hedder en Danbo-ost Danbo og en Danablu-ost Danablu?
Vi har været i arkiverne og fundet en ældre Buch-artikel fra år 2000, der besvarer lige netop de spørgsmål - og lidt til.
Fra artiklen: "Danske oste har ikke altid haft danske navne. Den 1. juni 1952 var en mærkedag i dansk osteproduktions og dansk osteeksports historie. Den dag fik alle danske oste danske navne. Indtil da havde mange danske oste efterligningsnavne fra udenlandske ostenavne."
Nid: 9376
1891
Mandag, 22 december, 1997

Her følger anden del om Mælkeemballagens Historie af J.M. Buch Kristensen.
Denne gang er der fokus på mælkekartonen samt de mange nye emballagetyper til on-the-go mælkedrikke og andre convenienceprodukter.
Fra artiklen:
Nid: 9271
1891