Advertisement

Udgivet 13.11.2023
Del på

Aarhusiansk ostehandler lancerer AGF-ost

I samarbejde med AGF og Thise Mejeri introducerer Jama Ost AGF-Osten 45+. Salget af den bæredygtigt produceret Danbo støtter Red barnet og stemningen på stadion.

Efter mere end 40 år som ostehandler og helhjertet AGF-fan er Manfred Schedlers (foto) drøm blevet til virkelighed. Han har i samarbejde med AGF’s ledelse skabt en AGF-ost, som netop er kommet i handlen i en række aarhusianske ostebutikker – herunder selvfølgelig hans egen Jama Ost.

– Ideen om at skabe en ”byens ost” på samme måde som byens hold kom i en drøm, mens fik en lille lur på min terrasse i foråret. Og da jeg fremlagde ideen for AGF-ledelsen, hoppede de ombord med det samme, siger Manfred Schedler, ejer af Jama Ost, og uddyber, at også Thise Mejeris direktør Poul Pedersen var begejstret for ideen. Det skriver JAMA-ost i en pressemeddelelse. Jama Ost er med mere end 40 år en af landets ældste ostehandlere. Virksomheden sælger både til privatkunder fra butikken på Nordre Strandvej i Risskov ved Aarhus og engros til erhvervskunder.

AGF-Osten 45+, som er ostens fulde navn, bliver lavet på Thise Mejeri, og er ligesom alle Thises produkter økologisk fremstillet. Der er tale om en klassisk Danbo – Danmarks nationalost.

Lagres i bæredygtig kalkgrube

Som en af de få Danske oste bliver AGF-Osten 45+ lagret under CO2-neutrale forhold i en nedlagt kalkgrube i Hjerm ved Holstebro. Kalkgruben har en konstant temperatur på otte grader, samt en luftfugtighed tæt på 100 procent, hvilket fjerner behovet for elektrisk nedkøling eller fugtighedsstyring. Det underjordiske klima skaber sammen med grubens særlige bakteriekulturer derudover unikke vilkår for ostelagring.

– Osten smager simpelthen fantastisk. Den er rund og fed med en intens smag, der dog aldrig bliver kraftfuld som en tackling fra Nicolai Poulsen eller sur som en godt brugt benskinne. Når man køber AGF-osten støtter man samtidig den bæredygtige udvikling, stemningen på stadion og ikke mindst børn i hele verden, der desperat har brug for hjælp, siger Manfred Schedler.

For hvert solgt kilo af AGF Osten 45+ donerer Jama Ost fem kroner til deling mellem RED BARNET og AGF Fan Club, så fanklubben fortsat kan lave stemningsskabende udsmykninger og events til AGF’s hjemmekampe.

AGF Osten bliver lanceret i fire osteforhandlere i aarhusområdet, nemlig Lading Mejeri på Kridthøj Torv samt i Lading, Salling Super og selvfølgelig Jama Ost i Risskov. Der vil blive enkelte flere special- og delikatessebutikker som vil få forhandlingen af AGF Osten 45+. Fra næste år kan osten købes i hele Danmark via Jama Osts planlagte webshop. Manfred Schedler lover dog, at den aldrig vil være at finde færdigpakket i en discountbutik.

Kalender

23/08/2024
Skanderborg Golfklub
23/09/2024
Grønvang/Dragsbæk

Mærkedage

15/07/2024
25 års jubilæum
21/07/2024
60 år
22/07/2024
50 år
22/07/2024
60 år
25/07/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.