Advertisement

Udgivet 13.11.2023
Del på

Aarhusiansk ostehandler lancerer AGF-ost

I samarbejde med AGF og Thise Mejeri introducerer Jama Ost AGF-Osten 45+. Salget af den bæredygtigt produceret Danbo støtter Red barnet og stemningen på stadion.

Efter mere end 40 år som ostehandler og helhjertet AGF-fan er Manfred Schedlers (foto) drøm blevet til virkelighed. Han har i samarbejde med AGF’s ledelse skabt en AGF-ost, som netop er kommet i handlen i en række aarhusianske ostebutikker – herunder selvfølgelig hans egen Jama Ost.

– Ideen om at skabe en ”byens ost” på samme måde som byens hold kom i en drøm, mens fik en lille lur på min terrasse i foråret. Og da jeg fremlagde ideen for AGF-ledelsen, hoppede de ombord med det samme, siger Manfred Schedler, ejer af Jama Ost, og uddyber, at også Thise Mejeris direktør Poul Pedersen var begejstret for ideen. Det skriver JAMA-ost i en pressemeddelelse. Jama Ost er med mere end 40 år en af landets ældste ostehandlere. Virksomheden sælger både til privatkunder fra butikken på Nordre Strandvej i Risskov ved Aarhus og engros til erhvervskunder.

AGF-Osten 45+, som er ostens fulde navn, bliver lavet på Thise Mejeri, og er ligesom alle Thises produkter økologisk fremstillet. Der er tale om en klassisk Danbo – Danmarks nationalost.

Lagres i bæredygtig kalkgrube

Som en af de få Danske oste bliver AGF-Osten 45+ lagret under CO2-neutrale forhold i en nedlagt kalkgrube i Hjerm ved Holstebro. Kalkgruben har en konstant temperatur på otte grader, samt en luftfugtighed tæt på 100 procent, hvilket fjerner behovet for elektrisk nedkøling eller fugtighedsstyring. Det underjordiske klima skaber sammen med grubens særlige bakteriekulturer derudover unikke vilkår for ostelagring.

– Osten smager simpelthen fantastisk. Den er rund og fed med en intens smag, der dog aldrig bliver kraftfuld som en tackling fra Nicolai Poulsen eller sur som en godt brugt benskinne. Når man køber AGF-osten støtter man samtidig den bæredygtige udvikling, stemningen på stadion og ikke mindst børn i hele verden, der desperat har brug for hjælp, siger Manfred Schedler.

For hvert solgt kilo af AGF Osten 45+ donerer Jama Ost fem kroner til deling mellem RED BARNET og AGF Fan Club, så fanklubben fortsat kan lave stemningsskabende udsmykninger og events til AGF’s hjemmekampe.

AGF Osten bliver lanceret i fire osteforhandlere i aarhusområdet, nemlig Lading Mejeri på Kridthøj Torv samt i Lading, Salling Super og selvfølgelig Jama Ost i Risskov. Der vil blive enkelte flere special- og delikatessebutikker som vil få forhandlingen af AGF Osten 45+. Fra næste år kan osten købes i hele Danmark via Jama Osts planlagte webshop. Manfred Schedler lover dog, at den aldrig vil være at finde færdigpakket i en discountbutik.

Kalender

Mærkedage

01/12/2023
40 år
01/12/2023
25 års jubilæum
01/12/2023
25 års jubilæum
03/12/2023
60 år
10/12/2023
25 års jubilæum

Stillinger

Mejerikompetencer søges til Tetra Pak
Mejerist, mejeritekniker, ingeniør med erfaring fra mejeriindustrien, gerne med membranfiltrering, søges til spændende stilling med fokus på projektering og salg.
Meelunie GPI søger operatører til produktion i Hedensted
Først i det nye år starter produktionen af protein baseret på hestebønner.
Arla Foods Ingredients søger R&D-tekniker til Nr. Vium
Bliv en del af et spændende udviklingsteam i AFI’s nye innovationscenter i Nr. Vium.