Advertisement

Udgivet 31.05.2024
Del på

Arla forhøjer atter med halv eurocent

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk stiger med 3,7 øre/kg (0,5 eurocent/kg) fra juni 2024 på baggrund af stabile markedsforhold, skriver Arla i pressemeddelelse.

Arlas acontopris for konventionel mælk stiger med 3,7 øre/kg (0,5 eurocent/kg) fra juni 2024. Arlas acontopris for konventionel mælk af den bedste kvalitet baseret på non-gm-foder, indsendte klimatjekdata, bæredygtighedstillæg samt omkostningskompensation og logistiktillæg vil således være 339,8 øre/kg. Forhøjelsen gælder også økologisk mælk, hvor tilsvarende kvalitet bliver være 385,0 øre/kg. 

I pressemeddelelsen peger Arla på følgende forhold bag prisforhøjelsen:

  • De globale mælkemængder er stabile eller en anelse faldende.
  • Salget i detail fortsætter den positive udvikling.
  • Råvaremarkederne er overordnet set stabile - dog ses stigende priser på fedt.
  • Det økologiske marked er stabilt.

Dette uddybes yderligere:

Mælkeindvejning: Den samlede mælkeproduktion i EU og Storbritannien faldt i februar med 0,3 % i forhold til året før, justeret for skudår. Vådt vejr holdt produktionen tilbage i Irland og Storbritannien samt på dele af kontinentet i marts og april. USA's mælkeproduktion i marts faldt med 1,0 % i forhold til året før. Både fedt- og proteinindholdet i mælken var dog højere end sidste år, hvilket betød, at den energikorrigerede mælkeproduktion steg med 0,4 % i forhold til året før. Produktionen af mælketørstof i New Zealand faldt med 1,2 % på årsbasis i marts. Vi er ved at lægge sidste sæsons rekordgode græsvækst bag os, så på trods af at den ligger over det femårige gennemsnit, er græsvækstforholdene i slutningen af marts og frem til midten af april dårligere end sidste år.

Ost: Ostepriserne er forblevet stabile ind i maj.

Mælkepulver: Mælkepulverpriserne oplevede en lille stigning efter den seneste GDT-auktion, men generelt har priserne været meget stabile for både SMP og WMP i de seneste uger. De lave lagre og udfordringer i produktionen på verdensplan har været med til at fastholde prisstabiliteten på trods af den nuværende højsæson på den nordlige halvkugle.

Smør: Efterspørgslen er stabil, og udbuddet er lavere end forventet på grund af vejrforholdene.

Foto: Arla Foods

Mærkedage

19/06/2024
60 år
20/06/2024
75 år
22/06/2024
60 år
24/06/2024
60 år
25/06/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.