Advertisement

Udgivet 05.02.2024
Del på

Arla ser vækst i plantebaserede mejerialternativer

De første fire år med plantebaserede produkter har kostet Arla et tre-cifret millionunderskud, men nu ser Jakob Bernhard Knudsen endelig positive takter i markedet, som Arla vil udbygge med nye produkter, skriver Fødevarewatch.

I 2020 lancerede Arla Jörd, som dengang bestod af en serie havredrikke. Siden er familien udvidet med en hamp-drik og syrnede produkter. Det er sket på trods af, at koncernen har mistet i omegnen af 100 mio. DKK over de første fire år. Det skriver Fødevarewatch, som har talt med Jakob Bernhard Knudsen, Head of Marketing & Commercial Operations Europe samt netop udnævnt til øverste chef for de plantebaserede produkter i Arla. Her siger han, at corona og inflationsøkonomi har betydet tilbageholdende forbrugere, som har satset på de sikre fødevarer, som man kender. Det har betydet længere indflyvning end forventet med røde tal på bundlinjen. Men det seneste halve år er stemningen vendt, og den nye direktør ser nu vækst i afsætningen af de plantebaserede alternativer. Og Arla er klar til at skubbe på udviklingen med flere nye produkter i Jörd-serien.

- I år vil være et stort plantebaseret år, hvor vi introducerer Jörd i flere markeder, vi kommer med nye produkter, nye brands, og vi ser også en større satsning på plantebaserede produkter mod foodservice, forklarer Jakob Bernhard Knudsen til Fødevarewatch. Nye markeder er først og fremmest Storbritannien og Danmark og på sigt flere europæiske markeder. På produktsiden nævnes et plantebaseret smøreprodukt i Lurpak-serien, som et udviklingsområdet.

Se hele interviewet HER (kræver password).

Mærkedage

19/06/2024
60 år
20/06/2024
75 år
22/06/2024
60 år
24/06/2024
60 år
25/06/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.