Advertisement

Udgivet 26.01.2021
Del på

Coronakrisen satte gang i opfindsomheden

I følge Teknologisk Institut har der været boom i nye opfindelser under coronakrisen. Den coronasikre ostedispenser ’Slice Drop’ er en af dem.

Henrik Hansen ejer sammen med sin bror ejer han Wittrup Motel og Sallie’s restaurant & snackbar med afdelinger i Albertslund og Taastrup. Coronakrisen tvang dem til at tænke alternative løsninger, så hygiejnen på buffeterne kunne være optimal.

– Jeg tænkte, at vi måtte finde nogle dispenserløsninger, så folk kan tage madvarer, mens hygiejnen er i top, siger Henrik Hansen

Henrik Hansen og branchekollegaen Michael Fehrn udviklede ideen til en dispenser til ost og pålæg, som de tog med til Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, der hjalp dem videre.

’Slice Drop’ kalder de maskinen, der består af en kasse, hvori osten opbevares. Kassen er placeret på en opsats, og indvendigt er en mekanisme, der aktiveres, når en tallerken placeres under kassen uden berøring

Henrik Hansen og Michael Fehrn har siden lavet en licensaftale med virksomheden Brønnum, der producerer og leverer maskiner og køkkenudstyr til hoteller og restauranter.

I 2020 fik Opfinderrådgivningen således cirka 1000 henvendelser om nye opfindelser mod i gennemsnit 700 i de foregående år, fortæller Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Mærkedage

21/04/2024
50 år
24/04/2024
75 år
24/04/2024
50 år
25/04/2024
40 år
30/04/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.