Advertisement

Udgivet 07.06.2024
Del på

De bedste danske BGB-oste hædret

Mejerierne i Grøndal, Them, Nr. Vium og Drøsbro blev torsdag hædret for årets bedst bedømte oste i 2023 på årsmødet i Producentforeningen af danske BGB- og BOB-oste.

Uddelingen af årets BGB-diplomer for 2023 foregik på årsmødet i Producentforeningen af danske BGB- og BOB-oste der torsdag blev afviklet på Hotel Pinenhus på Salling. 45 repræsentanter fra de danske BGB-producenter deltog i arrangementet, hvor formand Per Olesen, Bornholms Andelsmejeri, kunne overrække priser til følgende mejerier:

  • Danablu: Drøsbro Mejeri, Mammen Mejerierne A/S
  • Danbo: Them Andelsmejeri
  • Esrom: Nr. Vium Mejeri, Arla Food
  • Havarti, Grøndal Mejeri, Uhrenholt.

BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse) er et EU-mærke, der giver eneret på at producere en fødevare med unikke kvaliteter og særlig tilknytning til et land. I Danmark er fire oste – Danablu, Danbo, Esrom og Havarti – BGB-mærket og må derfor kun produceres af danske mejerier.

De fire ostetyper med EU’s BGB-mærke bliver 4-8 gange karakterbedømt i stikprøvekontroller for at sikre, at de lever op til produktions- og kvalitetskrav, herunder de særlige kriterier for smag, lugt, konsistens m.m. for den enkelte ost. Kontrollen udføres af Producentforeningen af Danske BGB- og BOB-Oste i samarbejde mejerierne og Eurofins Danmark. Producenterne med højeste gennemsnit hædres som årets producent.

Mærkedage

19/06/2024
60 år
20/06/2024
75 år
22/06/2024
60 år
24/06/2024
60 år
25/06/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.