Advertisement

Udgivet 07.06.2024
Del på

Fermentering fik fuld opmærksomhed

Stor entusiasme og vidensudveksling til DMS's seminar om fermenteringsprocessens muligheder.

Knap 50 deltagere var 30. maj samlet i Billund til seminar i Dansk Mejeriteknisk Selskab om fermenteringsprocessens mange facetter. Det blev et særdeles vellykket arrangement, hvor indlægsholdenes store viden kombineret med virkelig gode evner for at gøre komplicerede emner forståelige skabte stor dynamik med usædvanlig god spørgelyst og mange diskussioner.

Emnerne spændte bredt fra Steen Holmgaards Sørensens indflyvning, som blandt belyste hvordan fermentering har været anvendt i århundreder til forlængelse af holdbarhed og fremme af god smag. Endvidere hvorfor fermentering er meget aktuelt som et middel til at føde jordens voksende befolkning.

Andre indlæg havde fat i den nyeste forskning om mekanismer for fagerresistens og udvikling af kulturer til de klassiske syrnede mælkeprodukter og fremstilling af mælkekomponenter ved hjælp af Pression Fermentation.

Desværre måtte et indlæg om fermentering af plantealternativer udgå – men Per Dedenroth Pedersen, tog modigt handsken op. Med få timers varsel fremtryllede han et super spændende indlæg om Penicillium Roqueforti, der med ny teknologi kan forsynes med forskellige ønskværdige egenskaber, som tillader Blue Cheese-producenter at diversificere deres produkter.

Henrik Sigumfeld (foto) afsluttede dagen med et festfyrværkeri af et indlæg om næringsværdien af fermenterede produkter. Man skal bl.a huske, at når man udvikler nye produkter, skal de smage godt, ikke bare være sunde!

Alt-i alt en spændende dag, der tydeligt viste at fermentering er et område med masser af udvikling og interessante jobmuligheder for mejerifolk.

Berte Asmussen, programkoordinator.

Mærkedage

19/06/2024
60 år
20/06/2024
75 år
22/06/2024
60 år
24/06/2024
60 år
25/06/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.