Advertisement

Udgivet 08.11.2023
Del på

Forbrugere ikke vilde med nye skruelåg på mælkekartonerne

Al begyndelse er svær – og de første udgaver af mælkekartoner med fastgjorte skruelåg sætter gang i følelserne blandt mange forbrugere, som synes modellen er besværlig. Arla overvejer situationen.

Arla har for nyligt opdateret flere mælkeserier, så de nu kun  fås med de nye skruelåg, der sidder fast på kartonen. Det er sket for at opfylde et EU-direktiv, som skal begrænse skruelåg i naturen. Denne model er forbrugerne dog ikke så pjattede med, skriver TV2, som har lavet en hurtig on-line-undersøgelse af stemningen. Af de første 95.000 tilkendegivelser skriver 66 pct., at låget er irriterende, mens kun 25 pct. skriver det er smart og godt for miljøet. På de sociale medier mener mange, at man helt bør droppe låg og nøjes med den gammelkendte papåbning i toppen af kartonen.

Overfor TV2 erkender Arla, at man følger udviklingen og at man overvejer muligheden for at fjerne låget på flere produkter.

Problematikken gælder også andre typer kartoner og plastflasker, hvor låg tilsvarende er blandt de engangsplastprodukter, som findes oftest på strandene og i naturen. Her er flere af de store drikkevareproducenter ikke begejstrede for de nye monterede låg.

Læs hele artiklen på TV2 HER

Foto: Selma Kamp Hermansen

Kalender

Mærkedage

01/12/2023
40 år
01/12/2023
25 års jubilæum
01/12/2023
25 års jubilæum
03/12/2023
60 år
10/12/2023
25 års jubilæum

Stillinger

Mejerikompetencer søges til Tetra Pak
Mejerist, mejeritekniker, ingeniør med erfaring fra mejeriindustrien, gerne med membranfiltrering, søges til spændende stilling med fokus på projektering og salg.
Meelunie GPI søger operatører til produktion i Hedensted
Først i det nye år starter produktionen af protein baseret på hestebønner.
Arla Foods Ingredients søger R&D-tekniker til Nr. Vium
Bliv en del af et spændende udviklingsteam i AFI’s nye innovationscenter i Nr. Vium.