Advertisement

Udgivet 20.11.2023
Del på

Forbrugerne vil have danske mejeriprodukter

9 ud af 10 forbrugere foretrækker danske mejeriprodukter bl.a. fordi, at malkekøer og mælk, er vigtige for landets økonomi, viser ny undersøgelse fra Mejeriforeningen.

Når danskerne skal vælge mejeriprodukter, så skal de være fra Danmark. Det viser en undersøgelse, som er lavet af Norstat for Mejeriforeningen, idet 9 ud af 10 adspurgte svarer, at de foretrækker danske mejeriprodukter. Og spørger man hvorfor, de foretrækker danske mejeriprodukter, så er det fordi, de gerne vil købe lokale produkter (58%), og fordi de gerne vil støtte de danske landmænd (66 %). Det fremgår også, at 88 procent af dem, som fortrækker danske mejeriprodukter, mener, at det er vigtigt at have dansk mælkeproduktion, så vi her i landet er i stand til selv at producere mælk og ikke er afhængige af import fra andre lande.  Oveni fremhæver 76 % af dem, som foretrækker danske varer, at malkekøer og den mælk, de producerer, er vigtige for landets økonomi.

- Vi er glade for, at forbrugerne foretrækker mejeriprodukter fra de danske mejerier, siger Henrik Damholt Jørgensen, adm. direktør i Mejeriforeningen, som er de danske mejerivirksomheders brancheorganisation.

- Jeg hæfter mig også ved, at forbrugerne lægger vægt på, at mælkeproduktionen og mejerierne i Danmark bidrager til lokalsamfundene og til den danske samfundsøkonomi,” siger han og fremhæver, at så godt som alle mejerier netop ligger i landområder eller mellemstore byer, hvor de udgør vigtige arbejdspladser og aktivitet.

Se hele nyheden og statistikker på Mejeriforeningens hjemmeside HER

Kalender

Mærkedage

01/12/2023
40 år
01/12/2023
25 års jubilæum
01/12/2023
25 års jubilæum
03/12/2023
60 år
10/12/2023
25 års jubilæum

Stillinger

Mejerikompetencer søges til Tetra Pak
Mejerist, mejeritekniker, ingeniør med erfaring fra mejeriindustrien, gerne med membranfiltrering, søges til spændende stilling med fokus på projektering og salg.
Meelunie GPI søger operatører til produktion i Hedensted
Først i det nye år starter produktionen af protein baseret på hestebønner.
Arla Foods Ingredients søger R&D-tekniker til Nr. Vium
Bliv en del af et spændende udviklingsteam i AFI’s nye innovationscenter i Nr. Vium.