Advertisement

Udgivet 01.02.2024
Del på

Forperson trækker sig efter kritik af rapport

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde søndag den 28. januar valgte Louise Køster at fratræde som forperson for Økologisk Landsforening – blandt andet fordi en række store producentmedlemmer har forladt organisationen.

Tidligere på ugen skrev vi, at Arla og Friland – og desuden DLG og Danish Agro ­ - havde forladt Økologisk Landsforening på grund af en visionsrapport, der foreslår en drastisk reduktion af husdyrholdet i Danmark.På grund af uenighed om rapporten og deraf følgende udmeldelser har forperson Louise Køster nu valgt at trække sig fra bestyrelsen. 

- Økologisk Landsforenings medvirken i rapporten 'Fra Foder Til Føde II' har skabt frustration og utryghed i baglandet. Processen omkring rapporten har ikke være god nok, og den mangelfulde proces og en del af indholdet i rapporten har kostet medlemmer. Jeg gik til valg på at samle det økologiske fællesskab på tværs af værdikæden, og det må jeg sande, at jeg ikke har kunnet, udtaler Louise Køster i en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening.

I november 2023 udgav Økologisk Landsforening sammen med otte andre grønne organisationer rapporten 'Fra Foder til Føde II'. Formålet var at udarbejde et oplæg, som skulle få politikere i tale, skabe debat og sikre indflydelse op til Svarer-udvalgets anbefalinger til en CO2-afgift for landbruget. Økologisk Landsforening blev dog mødt med kritik fra baglandet i forbindelse med udgivelsen af rapporten, fordi den var udgivet uden tilstrækkelig forudgående intern debat, men også fordi den ikke indeholdt en analyse af de samfundsøkonomiske konsekvenser, lyder forklaringen på kritikken fra Økologisk Landsforening 

Sten Dissing er konstitueret som forperson frem til generalforsamlingen 2. marts 2024.

Læs mere HER

Mærkedage

19/06/2024
60 år
20/06/2024
75 år
22/06/2024
60 år
24/06/2024
60 år
25/06/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.