Advertisement

Udgivet 18.03.2024
Del på

Mejeriforeningen slår et slag for skolemad

50 aktører med ønske om skolemadsordning til alle mødtes i sidste uge for at drøfte en handlingsplan. Flere mejerier, herunder Naturmælk, bidrog i debatten.

Mejeriforeningen sørger med skolemælksordningen for, at danske skolebørn har mulighed for mælk til deres frokost, hvis den enkelte skole ønsker det. Men resten af frokosten er op til den enkelte skole og kommune at beslutte, altså hvorvidt den står på madpakke eller om man tilbyder skolemad. Danmark er således et af de eneste europæiske lande, der ikke udbyder skolemad i en eller anden ordning.

Det vil Mejeriforeningen gerne forsøge at ændre, og derfor har man netop afviklet en såkaldt camp med en lang række aktører fra skoleverdenen. 50 eksperter, som bl.a. omfattede Danske Skoleelever, Gordon Ørskov fra Danmarks Lærerforeningen og partileder Martin Lidegaard, De Radikale, identificere barriererne, og de løsninger, der skal til for at få en skolemadsordning til at blive til virkelighed. Fra mejerisektoren deltog Thise, Naturmælk, Arla og altså Mejeriforeningen som vært, skriver mejeri.dk.

En af ildsjælene bag skolemadsdebatten er Leif Friis Jørgensen, adm. direktør for Naturmælk. På baggrund af mange års arbejde med fødevarebranchen og i sin private rolle som først far og siden bedstefar mener han, at skolemad bør finde en plads i det danske samfund på samme måde som i andre lande.

Læs mere om camp, der anbefaler skolemadsordning på mejeri.dk HER

Kalender

28/05/2024
Arla Korsvej Mejeri
06/06/2024
FOSS i Hillerød

Mærkedage

18/05/2024
40 år
19/05/2024
70 år
19/05/2024
60 år
20/05/2024
80 år
21/05/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.