Advertisement

Udgivet 14.05.2024
Del på

Mejeriprodukter står stadig stærkt på det danske morgenbord

60 pct. af danskerne starter typisk dagen med yoghurt, brød med ost eller havregryn. Men 12 pct. spiser aldrig morgenmad, viser ny undersøgelse.

Danskerne er lidt af nogle vanedyr, når det kommer til morgenmaden. Hele 75 procent af os spiser typisk det samme hver morgen. Yoghurt, skyr, brød med ost eller havregryn er de helt store morgenmadsfavoritter i de danske hjem. Det viser en ny undersøgelse, som Arla står bag. 60 procent af danskerne spiser morgenmad hver eneste dag, mens 12 procent aldrig spiser morgenmad. Undersøgelsen slår også fast, at danskerne helst vil holde sig til den samme, kendte menu hver morgen. Tre ud af fire danskere spiser nemlig typisk det samme hver morgen, mens 23 procent af danskerne varierer, hvad de spiser til morgenmad.

Danskernes helt store favoritter til dagens første måltid er yoghurt og skyr, som 4 ud af 10 danskere spiser til morgenmad. Det er skarpt efterfulgt af brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent), som er de madvarer, flest danskere spiser til morgenmad. Endvidere viser undersøgelsen, at en ny fastetrend har fat i en lille gruppe, idet hver femte, som ikke spiser morgenmad fast, forklarer dette med faste.

Der er ikke helt enighed mellem regionerne om, hvad morgenmadsfavoritten er. Hele 43 procent af københavnere og nordsjællændere er vilde med yoghurt og skyr, hvilket kun gælder 30 procent af vestjyderne. Havregryn er til gengæld et hit blandt 37 procent af østjyderne, hvorimod kun 21 procent af nordsjællændere deler den opfattelse.

Den grønne grøntsagsgrød er endnu et eksempel på en morgenmad, som modtages ret forskelligt på tværs af landet. Mens seks procent af københavnerne spiser grøn grød til morgenmad, gælder det kun 1 procent af vestjyderne.

Nøgletal fra befolkningsundersøgelsen

  • Danskerne spiser typisk yoghurt/skyr (39 procent), brød med ost (37 procent), havregryn (31 procent) og brød med pålæg (29 procent) til morgenmad i hverdagen
  • 75 procent af danskerne spiser typisk det samme til morgenmad i hverdagen
  • 23 procent varierer, hvad de spiser til morgenmad i hverdagen
  • 60 procent af danskerne spiser morgenmad hver dag, mens 12 procent aldrig spiser morgenmad
  • 20 procent af de danskere, som ikke spiser morgenmad hver dag, springer morgenmaden over, fordi de faster
  • 58 procent af de danskere, som ikke spiser morgenmad hver dag, springer morgenmaden over, fordi de ikke er sultne

Kalender

28/05/2024
Arla Korsvej Mejeri
06/06/2024
FOSS i Hillerød

Mærkedage

18/05/2024
40 år
19/05/2024
70 år
19/05/2024
60 år
20/05/2024
80 år
21/05/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.