Advertisement

Udgivet 01.05.2024
Del på

Mere skygge og mere fleksible græsregler for økokøer i sommervarmen

Den nye økologivejledning fra årsskiftet betyder justering af græsningsregler for økologer i sommermånederne, mens nye regler om skygge på markerne gælder alle køer, skriver Landbrugsavisen.

Ved årsskiftet trådte den nye Økologivejledning i kraft. Dermed er en række forhold omkring krav til græsning o.lign blevet udspecificeret for de økologiske mælkeproducenter.   Dertil kommer pr. 1. juli en række justeringer i de generelle regler for kvæghold i Overgangsordninger for Lov om hold af malkekvæg, som gælder for alle. Sidstnævnte betyder blandt andet at alle malkekvæghold får skærpede krav til skyggeadgang, når solen brager løs i sommermånederne. Dette kan skabes ved at bruge læhegn, skov, mobile skyggemuligheder eller ophængte sejlduge, skriver Landbrugsavisen.

Økologivejledningen præciserer yderligere vilkårene for de økologiske køer i forhold til krav om græsning. På varme dage må køerne gerne være på stald om dagen og på græs om natten.

Modsat vil det ikke være tilladt på en våd efterårsdag at holde køerne inde, fordi drivvejen er våd, hvis der er fint føre på marken. For drivvejen er et udtryk for management og noget, man selv kan påvirke.

Står der blankt vand på marken, må man til gengæld godt holde køerne på stald.

Læs hele artiklen på Landbrugsavisen HER

Kalender

28/05/2024
Arla Korsvej Mejeri
06/06/2024
FOSS i Hillerød

Mærkedage

18/05/2024
40 år
19/05/2024
70 år
19/05/2024
60 år
20/05/2024
80 år
21/05/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.