Advertisement

Udgivet 30.11.2021
Del på

Naturmælk udfaser soja

Græs, lupiner og raps skal afløse importeret soja, som ikke lever op til mejeriets idealer for bæredygtig mælkeproduktion, skriver Agriwatch.

Mælk fra Naturmælk og Øllingegaard vil fra udgangen af næste år komme fra køer, hvor foderet ikke indeholder importeret soja. Det har de to mejeriers 44 andelshavere besluttet som en del af en endnu mere offensiv klimastrategi, skriver Agriwatch.

- Det er blevet tydeligt for os, at soja langt fra er bæredygtigt som foder. At udfase det er det eneste rigtige at gøre på vej mod en grønnere produktion, siger Leif Friis Jørgensen, adm. direktør i Naturmælk og Øllingegård til Agriwatch. Med planen følger mejerierne efter Thise Mejeri, der tilsvarende har besluttet at udfase soja i foderplanerne.

Naturmælk har endvidere besluttet en strategiplan, der skal reducere energiforbruget med 25 pct. i 2025, og alle andelshavere har forpligtet sig på yderligere klimaforbedringer for bedre biodiversitet hvert år.

Kalender

Mærkedage

10/12/2023
25 års jubilæum
11/12/2023
40 år
11/12/2023
60 år

Stillinger

MMS Nordic søger projektleder
MMS Nordic søger en struktureret og positiv person med teknisk baggrund inden for design af procesudstyr til en ledig stillings som projektleder i Silkeborg.
Mejerikompetencer søges til Tetra Pak
Mejerist, mejeritekniker, ingeniør med erfaring fra mejeriindustrien, gerne med membranfiltrering, søges til spændende stilling med fokus på projektering og salg.
Meelunie GPI søger operatører til produktion i Hedensted
Først i det nye år starter produktionen af protein baseret på hestebønner.