Advertisement

Udgivet 16.11.2023
Del på

Oatly forbedrer i Europa men taber i USA

Havredriksproducentens regnskaber for tredje kvartal af 2023 viser forbedringer i Europa, men fortsat store problemer i USA og Asien.

 Oatly har netop udsendt resultatopgørelse for årets 3.kvartal. Tab før skat og finansielle poster beløber sig til 55 millioner dollars. Dette er dog forbedring sammenlignet med et tab på 92 millioner dollars i samme kvartal i 2022, skriver svenske ATL.

Jean-Christophe Flatin, Oatlys administrerende direktør siden maj 2023 udtaler:

– Jeg er tilfreds med de fremskridt, vi har gjort i tredje kvartal. Vores indtjening oversteg egne forventninger, og vi begynder tydeligvis at se de positive virkninger af de tiltag, vi har iværksat det seneste år, og vi fortsætter på vej mod profitabel vækst i 2024, sagde han.

Tabene stammer primært fra aktiviteter i Nordamerika og Asien, mens virksomheden øgede både salget og overskuddet i Europa i løbet af kvartalet. Ifølge virksomheden steg efterspørgslen efter havrebaserede drikkevarer med 15 procent i kvartalet, dobbelt så meget som for andre plantebaserede mælkeerstatninger. Europa står for over halvdelen af ​​Oatlys indtægter med de højeste salg i England, Tyskland og Holland. Virksomheden sigter nu også mod vækst i Spanien og Frankrig.

På grund af tabene i USA har Oatly besluttet at stoppe byggeriet af en ny produktionsfacilitet for sine EMEA- og Americas-segmenter.

Trods positive udtalelser har Oatly stadig ikke vist et positivt resultat, siden dets aktier blev noteret på Nasdaq i USA, og aktiekursen faldt med 8 procent til 55 cent efter præsentationen af resultaterne i sidste uge. Aktien har nu mistet 97 procent af sin værdi i forhold til åbningsprisen i maj 2021.

Læs mere på ATL HER (kræver abonnement). 

Kalender

Mærkedage

01/12/2023
40 år
01/12/2023
25 års jubilæum
01/12/2023
25 års jubilæum
03/12/2023
60 år
10/12/2023
25 års jubilæum

Stillinger

Mejerikompetencer søges til Tetra Pak
Mejerist, mejeritekniker, ingeniør med erfaring fra mejeriindustrien, gerne med membranfiltrering, søges til spændende stilling med fokus på projektering og salg.
Meelunie GPI søger operatører til produktion i Hedensted
Først i det nye år starter produktionen af protein baseret på hestebønner.
Arla Foods Ingredients søger R&D-tekniker til Nr. Vium
Bliv en del af et spændende udviklingsteam i AFI’s nye innovationscenter i Nr. Vium.