Advertisement

Udgivet 11.06.2024
Del på

Sjællandsk gedemejeri har mod på mere uden ø-mærke

Parret bag Copenhagen Goat Milk er selvlærte og er lykkedes med lille gedemælksproduktion. Men det giver for meget bureaukrati at få lov til at kalde ostene økologiske, siger de til Landbrugsavisen.

På Roskildevej mellem Roskilde og Ringsted driver Summer og Claus Christoffersen på syvende år et lille gårdmejeri med 53 malkegeder. De er selvlærte og har lært både gedehold og osteproduktion ved prøve sig frem. Det skriver Landbrugsavisen i et lille portræt af gedeentusiasterne.  

Aktuelt har parret 53 malkegeder, som snart skal suppleres med yderligere 25. Summer er uddannet laborant og dermed vant til at arbejde med biologiske processer, hvilket sammen med masser af viden fra google og youtube har fungeret til at udvikle forskellige gourmetoste, yoghurt og drikkemælk. Bedriften og produktionen foregår efter økologiske kriterier, men parret har droppet det røde Ø-mærke på deres produkter, da det er for tidskrævende at opfylde de forskellige formalia omkring økologi-kontrollen

- Økologien for os er bestemt vigtig, men det er det regenerative i opdrættet og dyrkning af jorden, som vi synes er allervigtigst. Vores 12 hektar bliver drevet, så dyrene afgræsser holistisk, altså flyttet efter, hvor der er græs at æde, fortæller Claus Christoffersen til Landbrugsavisen. Og Ø-mærket er tilsyneladende ikke så vigtig, da salget går godt og produkterne findes på flere gourmetrestauranter, kan købes på flere markeder i København samt på parrets husmandssted på Roskildevej 603 i Jystrup.

Se portrættet på Landbrugsavisen.dk (kræver abonnement): Økologer dropper Ø-mærket på deres populære gourmet-oste | LandbrugsAvisen

Se mere om Copenhaven Goat Milk på facebook: (5) Facebook

Arkivfoto

Mærkedage

19/06/2024
60 år
20/06/2024
75 år
22/06/2024
60 år
24/06/2024
60 år
25/06/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.