Advertisement

Udgivet 03.06.2024
Del på

Tetra Pak med ny bæredygtig produktionspakke

Tetra Pak lancerer "Factory Sustainable Solutions" som er særlig programpakke rettet mod at reducere forbruget af energi og vand.

Tetra Pak har netop præsenteret en ny helhedsløsning 'Factory Sustainable Solutions', som er et nyt program beregnet på at optimere forbruget af energi og vand samt ressourceforbruget inden for rengøring. Factory Sustainable Solutionsder er særligt rettet mod føde- og drikkevareindustrien for at optimere deres energi- og ressourceforbrug og erstatte fossile brændstoffer og energiintensive processer,

I en pressemeddelelse skriver Tetra Pak, at løsningerne kan integreres på ethvert tidspunkt for at genanvende og nedbringe forbruget af ressourcer som energi, vand og kemikalier.

Nicole Uvenbeck, Director Factory Sustainable Solutions og OEM komponenter hos Tetra Pak siger:

- Der er en meget betydelig fordel ved at anvende en holistisk tilgang til optimering. Udviklingen af Factory Sustainable Solutions tager afsæt i vores ekspertise inden for vand, energi og CIP-genvinding. Ved at kombinere alt dette kan vi redefinere, hvordan vi støtter vores kunder med at realisere deres ambition for bæredygtighed, samtidig med at deres driftsomkostninger reduceres.

'Factory Sustainable Solutions-konceptet anvender avancerede teknologier såsom nanofiltrering, som genvinder kaustiske rengøringsmidler brugt til CIP. Teknologien gør det muligt at genvinde rene kemikalier og vand til fremtidig genanvendelse svarende til op til 90% af den samlede anvendte væske Endvidere Reverse Osmosis baseret på proprietær membranfiltrerings-teknologi til at forbedre ressourceeffektiviteten på tværs af flere applikationer. Det gælder f.eks. inden for mælkeseparation og vandgenbrug.

Tetra Pak samarbejder desuden med flere partnere:

- HighLift™ varmepumpeteknologi, udviklet i samarbejde med Olvondo Technology A/S, der kan integreres i driften for at muliggøre genbrug af spildvarme til at producere damp til fabriksanlæg f.eks. Tetra Pak Direct UHT-enheden med tryk op til 10 bar.

-  Højtemperatur varmepumper, i samarbejde med Johnson Controls, som genbruger proces-spildvarme til brug i andre dele af fabrikken.

- Solvarmefangere, i samarbejde med Absolicon, som udnytter solen som en ubegrænset kilde til ren og vedvarende energi til at levere varmt vand og damp – ved temperaturer over 150°C – hvilket gør løsningen egnet til UHT-applikationer.

Læs hele pressemeddelelsen: Tetra Pak unveils new Factory Sustainable Solutions approach to help reduce energy and water consumption | Tetra Pak Global

Mærkedage

19/06/2024
60 år
20/06/2024
75 år
22/06/2024
60 år
24/06/2024
60 år
25/06/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.