Advertisement

Udgivet 09.06.2017
Del på

Værdier til mejerikæden blev sluppet løs

Endelig er vi i gang. Det konstaterede præsidenten for Nordisk Mejerikongres, Søren Jensen, Arla, da han torsdag d. 8. juni fik ro blandt de 264 deltagere på kongressen, hvor alle fra morgenstunden var godt i gang med at netværke og genopfriske gamle minder. Rammen var den gamle og smukke Axelborgsalen i København, hvor Søren Jensen bød velkommen i sikker forvisning om, at de 40 indlægsholdere ville dele rundhåndet ud af deres store viden under kongressens tema - Adding Value to Dairy.
Første indlægsholder var en af branchens tunge drenge i form af Peder Tuborgh, administrerende direktør i Arla (på billedet). Han gav en analyse af det aktuelle mejerimarked og de udfordringer, branchen står overfor i de kommende år i et marked, som aldrig har været mere omskiftelig og uforudsigeligt. Det medfører store udsving, hvilket ikke kun gælder prisudviklingen.
- I supply chain skal vi vænne os til, at forsyningen af råvarer kommer til at svinge fra år til år. Når priserne falder så dramatisk, så træder landmændene hårdt på bremsen. Det betød sidste år, at Arlas indvejning blev 1,4 mia. kg. lavere, end vi havde forventet. Det er altså en stor udfordring for planlægningen af vores procesanlæg, sagde Peder Tuborgh, som én af en lang række vurderinger. Arla håndterer samlet 14 mia. kg. mælk. Efter Peder Tuborghs indlæg gav Klaus Grunert, Århus Universitet, og Lilia Ahrné den store forsamling en rundtur i forbrugernes univers, hvorefter resten af dagen bød på 16 forskellige sessioner under overskrifterne Improving Efficiency og All-time High Food Safety. 

Mærkedage

19/06/2024
60 år
20/06/2024
75 år
22/06/2024
60 år
24/06/2024
60 år
25/06/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.