Advertisement

Udgivet 07.05.2024
Del på

Valios satser yderligere på frivillige klimaindsatser

Det finske andelsmejeri Valio har opdateret sit bæredygtighedsprogram pr. 1. maj med bonus for frivillige klimaindsatser på gårdene.

Valios bæredygtighedsprogram vil fortsat fokusere på at forbedre dyrevelfærd, at reducere gårdenes kulstofaftryk og støtte biodiversitet i mælkeproduktionen. Opdateringen gælder blandt andet den bonus, som andelshaverne modtager for deres klimaarbejde på gårdene. Det skriver Valio på koncernens hjemmeside.

Valios bæredygtighedsbonus blev sidst opdateret i 2023, hvor der udover den grundlæggende bonus på to cent pr. liter mælk blev mulighed for at modtage en ekstra cent ved frivillige klima indsatser på gårdene. Fremadrettet vil den grundlæggende bæredygtighedsbonus være på 1 cent pr. liter, mens bonus for den frivillige indsats vil stige til 2 cent pr. liter.

De nye frivillige tiltag omfatter handlinger relateret til dyrevelfærd, landbrugspraksisser, der øger biodiversiteten og reduktion af emissioner. Derudover kan landmændene modtage en ekstra bæredygtighedsbonus for handlinger relateret til kvaliteten og fødevaresikkerheden af den mælk, de leverer, såsom en elektronisk lægemiddelregistrering.

-          Valio overvåger aktivt, blandt andet, dyrevelfærdsforskning, EU-debatten om dyrevelfærd og den generelle samfundsdebat. Vi ønsker at fremme dyrevelfærd, sundhed og bæredygtighed på gårde. Det tager lige så lang tid at behandle ét sygt dyr på en gård, som det gør at behandle 20 sunde dyr. Der er en klar sammenhæng mellem dyresundhed og arbejdsbyrden på gårde og dermed også landmændenes trivsel, siger Sanna Nokka, udviklingschef hos Valio.

I øjeblikket har 86% af Valios andelshavere forpligtet sig til frivilligt bæredygtighedsarbejde. Landmændene vælger de frivillige handlinger i bæredygtighedsprogrammet for et år ad gangen. Valio betaler sine andelshavere ca. 50 millioner euro årligt for bæredygtighedsprogramhandlingerne, der går ud over lovgivningsmæssige krav.

Læs hele pressemeddelelsen HER

Foto: Valio

Kalender

28/05/2024
Arla Korsvej Mejeri
06/06/2024
FOSS i Hillerød

Mærkedage

18/05/2024
40 år
19/05/2024
70 år
19/05/2024
60 år
20/05/2024
80 år
21/05/2024
60 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.