Advertisement

Forskningsartikler

I samarbejde med Mejeribrugets ForskningsFond(MFF) publicerer Mejerimedier hvert år en række forskningsartikler, som udarbejdes i forbindelse med de forskningsprojekter som MFF yder støtte til. Artiklerne samles endvidere i en årlig udgivelse, som sponsoreres af Danmarks Mejeritekniske Selskab, som kan ses HER

Se de fulde rapporter om igangværende og afsluttede projekter på www.mejeri.dk HER

  Overskrift Publiseret i blad
  Undgå toksindannelse i fermenterede blandingsprodukter Nr. 9, 2023
  Yoghurt styrker knoglerne - MAESTRA Nr. 8, 2023
  Mineral Mælk - mælkeprotein og optag af zink, jern og magnesium Nr. 7, 2023
 

Mastering structure design in model foods containing dairy proteins for flexitarian diets 

Nr. 7, 2023
  The changing cheese microbiome Nr. 5, 2023
 

Mikrostruktur giver nøgle til produktstabilitet (startartikel)

Nr. 5, 2023
 

Fremtidens kost ved type 2-diabetes

Nr. 4, 2023
 

Utilstrækkeligt proteinindtag hos ældre

Nr. 3, 2023
 

Milk fat for health promotion (startartikel) 

Nr. 3, 2023
 

Hurtigere og bedre aroma-analyser

Nr. 2, 2023
 

 

Developing omics tool for food safety (startartikel) 

Nr. 2, 2023
 

Fordøjelse og optag af sundhedsgavnlige mælkeproteiner

Nr. 1, 2023
 

Functional Plant Proteins for Cheese Curd

Nr. 1, 2023
  Danske børns mælkeindtag og sundhed  (startartikel) Nr. 11, 2022
 

Fermenterede mejeriprodukter og sundhed (startartikel)

Nr. 10, 2022
 

Henimod mere robust og bæredygtig osteproduktion (slutartikel)

Nr. 10, 2022
 

CleanMilk - from in vitro grown milk cells

Nr. 9, 2022
 

Saltlagerne er fulde af liv (slutartikel)

Nr. 9, 2022
 

Syreresistente sporedannere i syrnede mejeriprodukter  (startartikel)

nr. 8, 2022
 

Mejeriprodukter, B-vitaminer og kognition hos 3-årige børn (slutartikel)

Nr. 8, 2022
  Mejeri-prædiktionsværktøj (Bacillus-Predict) (startartikel) Nr. 7, 2022
  Clostridium botulinum og sikre oste (slutartikel) Nr. 7, 2022
  Nye og innovative ingredienser indeholdende beta-kaseinfragmenter (slutartikel)
Nr. 6, 2022
  Histamine reduction, but not elimination in cheese (slutartikel) Nr. 4, 2022
  Calcium dynamics during manufacturing of cheese (PROCALCIUM) (startartikel) Nr. 2, 2022
  Færre kulhydrater og mere fedt og protein til diabetespatienter (slutartikel) Nr. 11 2021
  Catching the persistent bacteria (startartikel)  Nr. 9, 2021
  Mælk og vitamin B12 (startartikel) Nr. 9, 2021
  Mejeriprodukters indflydelse på folkesundhed og levealder (startartikel) Nr. 7, 2021
  Mælk, mikrobiota og underernæring (startartikel) Nr. 7, 2021
  Climatemilk - metanreducerende tilsætningsstoffer i foder (startartikel) Nr. 6, 2021
  Sund mor - Sundt barn (slutartikel) Nr. 6, 2021
  How much can I squeeze milk proteins (startartikel)  Nr. 5, 2021
  Milk matters in Malnutrition (startartikel) Nr. 5, 2021
  Mælkegeler som kødaltermativ(GELCOOK) (starartikel) Nr. 4, 2021
  The dark matter of whey (MilkStreamValue) (starartikel) Nr. 4, 2021
  Det er ikke lige fedt (PHLIP) (starartikel) Nr. 4, 2021
  The challenge of replicable cheese (start artikel) Nr. 3, 2021
  Potentiale for kavitationsteknologier i mejeriindustrien (slutartikel) Nr. 3, 2021
  Er fedt bare et fedt? (startartikel)  Nr. 2, 2021
  Mere protein forbedrer ikke optagelsesevnen (slutartikel) Nr. 2, 2021
  Valleprotein alene forbedrer ikke ældres muskelmasse (slutartikel) Nr. 1, 2021
  Kunstig intelligens og aromaprofil (startartikel) Nr. 1, 2021
  Prædiktionsværktøj til produktudvikling og risikovurdering Nr. 12, 2020
  REWARD - vandbesparelser Nr. 12, 2020
  Improve-Dairy-Life - slut med gærkontamieringer (startartikel) Nr. 12, 2020
  Morgenmadsvalg med konsekvenser for helbredet (startartikel) Nr. 11, 2020
  Varslingssystem skal forudsige syrningsproblemer forårsaget af bakteriofager (startartikel) Nr. 10, 2020
  Mejeriprodukter som en højeffektiv calciumkilde Nr. 9, 2020
  Nyt surmælksprodukt skal mindske kalvediarre Nr. 7, 2020
  Forebyggelse af komælksallergi med modificeret valleprotein Nr. 5, 2020
  Mælkepeptider sender signaler til hjernen Nr. 4, 2020
  Fra vallemineral til supercalcium Nr. 3, 2020
  Mindre madspild med biobeskyttende kulturer i syrnede mejeriprodukter (startartikel) Nr. 3, 2020 
  Forbedret UHT-mælk med enzymer?  Nr. 2, 2020
  Nye modermælkserstatninger skal fremme hjerneudviklingen (startartikel) Nr. 1 2020
  Mælkeproteiner gav ikke ældre større muskelmasse Nr. 1, 2020
  Fuldautomatisk on-line kontrol skal sikre ostekvaliteten - fuld artikel  -
  Fuldautomatisk on-line kontrol skal sikre ostekvaliteten - sammendrag Nr. 16, 2019
  Valleproteiner før måltid kan måske hjælpe diabetikere Nr. 16, 2019
  Clostridium botulinum og sikre oste - fuld artikel  -
  Clostridium botulinum og sikre oste - sammendrag Nr. 14, 2019
  Revurdering af kosten til diabetikere Nr. 14, 2019
  Skræddersyede syrnede mejeriprodukter  -
  Tilsætning af valleprotein til syrnede mælkeprodukter Nr. 13, 2019
  Enzymdesign i industriel anvendelse Nr. 12, 2019
  Effekter af UHT-behandlede modermælks-erstatninger Nr. 11, 2019
  Prædiktionsværktøj til produktudvikling og risikovurdering  -
  Mælkeproteiner, der kan noget ekstra Nr. 9, 2019
  Plasminfri mejeriprodukter Nr. 8, 2019
  Ost med et gran salt Nr. 5. 2019
  Komælkens frie kulhydrater kan optimeres gennem avl Nr. 3, 2019
  Ostemodningens udfordringer Nr. 2, 2019
  Problemer med calciumsalte i valle kan løses Nr. 1, 2019
  Mælk og vækst ved moderat underernæring Nr. 25/26, 2018
  Uopdagede muligheder i saltlagens mikrobiologi Nr. 22, 2018
  Smør og sødmælk med forskellige sundhedseffekter Nr. 18, 2018
  Mælkeernæring som støtteterapi efter moderat fejlernæring Nr. 17, 2018
  Udnyttelse af beta-kasein-fragmenter Nr. 15-16, 2018
  Supercalcium - nyt koncept og nye produkter Nr. 12, 2018
  Sunde og klimavenlige kostformer Nr. 10, 2018
  Effektiv fremstilling af yoghurtpulver Nr. 9, 2018
  Modermælkserstatninger til forebyggelse og behandling af komælksallergi Nr. 8, 2018
  Hårde oste med bedre smag Nr. 7, 2018
  Ost med god samvittighed Nr. 6, 2018
  Kvinder - tab fedt ikke muskler Nr. 5, 2018
  Fraktioneret beta-kasein forbliver virksomt Nr. 4, 2018
  Forbedret funktionalitet ved anvendelse af hydrodynamisk og akustisk kavitation Nr. 3, 2018
  Skånsom varmebehandling optimerer mælkeproteiner til nyfødte Nr. 2, 2018
  Ældre tester ekstra mælkeprotein Nr. 25/26, 2017
  Bedre UHT-mælk med enzymer  Nr. 23, 2017
  Sygdomsforebyggende modermælkssukre kan også fremstilles til modermælkserstatning  Nr. 10, 2017 
  Brug af infrarødt lys til at måle belægninger på membraner  Nr. 7, 2017 
  Benefits of Fortified Milk during Pregnancy  Nr. 4, 2017 
  Højintensiv ultralydsbehandling til mejeriprodukter  Nr. 3, 2017 
  Mælkens fedtsyrer påvirker sandsynligvis vores fedtoptag i tarmen Nr. 2, 2017
  Tarmens mikroflora og spædbørns komælkstolerance skal undersøges Nr. 25/26, 2016
  Valleprotein og mellemkædede mættede fedtsyrer kan muligvis påvirke risikoen for hjertekarsygdomme Nr. 24, 2016
  Varmebehandling forhindrer bundfald i valle-drikke Nr. 23, 2016
  Whey Protein Helps Malnourished Children Nr. 20, 2016
  Mælkepost i nanopakker Nr. 18, 2016
  Er størrelsen vigtig? Nr. 17, 2016
  Sunde ældre med protein og træning Nr. 15/16, 2016
  Er laktose gavnligt for børn med svær underernæring? Nr. 12, 2016
  Mælk med måde Nr. 10, 2016
  Påvirker mælkens iltindhold ostekvaliteten? Nr. 9, 2016
  Mælkeernæring som støtteterapi efter underernæring Nr. 7, 2016
  Mælkeprotein, styrketræning og muskler hos ældre Nr. 3, 2016
  Matematiske modeller til optimeret ostemodning? Nr. 1, 2016
  Mælk til hjernen Nr. 25/26, 2015
  Kan vand indvundet fra mejeriprodukter (mælkevand) bruges i mejeriprodukter? Nr. 24, 2015
  Revurdering af kosten til diabetikere Nr. 23, 2015
  Bakterier og sundhed Nr. 18, 2015
  Alder, mælkeprotein og muskelfunktion Nr. 17, 2015
  Mejerier på vandvognen Nr. 15/16, 2015
  Mælkens enestående kulhydrater Nr. 12, 2015
  Bioaktive mælkeproteiner styrker tarmsundhed Nr. 10, 2015
  Nyt ensym Nr. 9, 2015
  Kan mælkeprotein forebygge hjertekarsygdom? Nr. 8, 2015
  Skal overvægtige unge drikke meget mælk? Nr. 4, 2015
  Hvad begrænser holdvarhede af laktosefri mælk? Nr. 3, 2015
  Valleprotein som ingrediens Nr. 1, 2015

Kalender

Mærkedage

01/12/2023
40 år
01/12/2023
25 års jubilæum
01/12/2023
25 års jubilæum
03/12/2023
60 år
10/12/2023
25 års jubilæum

Stillinger

Mejerikompetencer søges til Tetra Pak
Mejerist, mejeritekniker, ingeniør med erfaring fra mejeriindustrien, gerne med membranfiltrering, søges til spændende stilling med fokus på projektering og salg.
Meelunie GPI søger operatører til produktion i Hedensted
Først i det nye år starter produktionen af protein baseret på hestebønner.
Arla Foods Ingredients søger R&D-tekniker til Nr. Vium
Bliv en del af et spændende udviklingsteam i AFI’s nye innovationscenter i Nr. Vium.