Forskere fra KU Food har fundet en metode til at indkapsle kostfibre i en gel, så de bliver lettere at indtage f.eks. i yoghurt og juice
Vi skal spise flere kostfibre som blandt andet forebygger hjertekarsygdomme, diabetes og tarmkræft. Men fibrene kan give en grynet mundfølelse, som for mange mennesker gør det svært at få fiberkosten til at glide ned.
Fødevareforskere fra Københavns Universitet, KU Foods har opfundet en ’forklædning’, der løser problemet med den tørre og grynede følelse i munden, som kostfibre giver.
Med inspiration fra fødevarer som fx chiafrø, som fra naturens side er svøbt i et blødt geléagtigt lag, har forskerne indkapslet fibre fra ærtecellevægge i en gel, som danner et blødt lag om fiberpartiklerne.
Forskerne vurderer, at det er oplagt at bruge gelindkapsling i flydende fødevarer som for eksempel juice og drikkeyoghurt.
Læs mere HER
Foto: Elena Leya, Unsplash