04/12/2024

Forskere gør det lettere at spise fiberrigt 

Forskere fra KU Food har fundet en metode til at indkapsle kostfibre i en gel, så de bliver lettere at indtage f.eks. i yoghurt og juice

Vi skal spise flere kostfibre som blandt andet forebygger hjertekarsygdomme, diabetes og tarmkræft. Men fibrene kan give en grynet mundfølelse, som for mange mennesker gør det svært at få fiberkosten til at glide ned.

Fødevareforskere fra Københavns Universitet, KU Foods har opfundet en ’forklædning’, der løser problemet med den tørre og grynede følelse i munden, som kostfibre giver.

Med inspiration fra fødevarer som fx chiafrø, som fra naturens side er svøbt i et blødt geléagtigt lag, har forskerne indkapslet fibre fra ærtecellevægge i en gel, som danner et blødt lag om fiberpartiklerne. 

  • Det vigtigt at finde ud af, hvordan vi putter fibre i flere typer fødevarer, uden at de giver den dårlige smagsoplevelse. Jo flere forskellige slags fiberrige produkter, der findes, jo større er sandsynligheden for, at vi øger folks indtag af fibre. Og nu har vi et bud på en løsning, siger professor Lilia Ahrné fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. 

Forskerne vurderer, at det er oplagt at bruge gelindkapsling i flydende fødevarer som for eksempel juice og drikkeyoghurt.

Læs mere HER

Foto: Elena Leya, Unsplash

mejerimedier.dk

Flere nyheder

Seneste fra mejeriindustrien

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Copyright ©
2025
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.