02/07/2024

Mejeriteknisk Selskab: Få styr på sidestrømmene

Programmet til efterårets første seminar d. 12. september – ’Reducing waste by utilizing side streams’ -tager form med de første syv oplægsholdere, som både har erfaringer fra mejeribranchen og andre fødevarebrancher.

I de senere år er sidestrømme blevet et stadigt vigtigere emne i mejeriindustrien i bestræbelserne på at minimere spild og udnytte skjulte og ubrugte ressourcer. Med dette afsæt har Mejeriteknisk Selskab tilrettelagt seminaret Reducing waste by utilizing side streams’. Fokus vil være på at inkludere råvarer, der er tilgængelige på mejeriet samt værktøjer, som kan identificere disse. Næste skridt er, hvordan sådanne sidestrømme kan omdannes til værdi og derved skåne miljøet og minimere ressourceforbruget. Yderligere ser vi på, hvordan brugte mælkekartonner kan omarbejdes til genanvendelige materialer.

Programmets syv første indlæg er nu på plads. En række aktører fra mejeribranchen vil bidrage med oplæg om konkrete projekter, f.eks.  ressourceudnyttelse af sur valle og mælkens mineraler.  Spændende projekter som ENORM(bruger delactosed permeate(DLP)  som insekt foder og VALORIZE( som hjælper kenyanske mejerier til at valorisere sidestrømme) vil blive berørt.  Derudover vil oplægsholdere fra andre brancher give inspiration til at afdække skjulte ressourcer:

  • Utilization of Sidestreams
    Senior R&D Manager Anders Dahlberg, Arla Foods Ingredients Group P/S (Danmark Protein)
  • Upcycling of whey at smaller dairy sites
    R&D Engineer Lasse Bagge, De Økologiske mejerier: Naturmælk & Øllingegaard
  • Utilization of sidestreams – sweet & acid whey by microparticulation
    Global Market Director Pranav Shah, SPX FLOW Denmark A/S
  • Recycling of used food and beverage cartons
    General Manager Michael Kristensen, Prounit Frames ApS
  • Upcycling of fish off-cuts to high value raw materials
    CEO Stig Victor Petersen, Biomega Denmark A/S
  • VALORIZE – a project helping Kenyian daires to valorize their sidestreams
     Simon Bolwig, RUC
  • Turning faulty cheese into valuable cheese powder,
    Lactosan (-speaker TBD)

Bemærk – seminaret afvikles på engelsk.

Læs mere og tilmeld dig HER

mejerimedier.dk

Flere nyheder

Seneste fra mejeriindustrien

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Copyright ©
2025
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.