Tv-kanalen Kosmopol har fulgt tre iværksættere, der alle kæmper for at få succes med deres plantebaserede produkter.
I en erkendelse af, at vi bliver nødt til at ændre vores madvaner og spise mere bæredygtigt, har tre iværksættere hver deres bud på fremtidens mad. Det har den Københavnske tv-kanal Kosmopol lavet en serie om. De tre iværksættere er:
- Christian Christensen, direktør for Dryk, som er plantedrikke baseret på hhv. ærter og havre.
- Mejeriingeniør Niels Kristian Sørensen, der har opfundet en serie plantebaserede produkter, der har nogle af de samme madlavningsegenskaber som ost og ditto proteinindhold. ’WoW! Plantebasere’ er navnet på produktserien, han sælger til food- og cateringsektoren via sit selskab Nikris.
- Trekløveret Martina Lokajova, Cecilie Engvang Lund og Ana Pejic, der har stiftet Tempty Foods, som fremstiller plantebaserede kød-alternativer af blandt andet fermaterde svampe, linser, gulerødder, quinoa og Havre.
I tre afsnit følger man iværksætternes kamp for at bevise, at deres plantebaserede produkter kan være med til at ændre vores madvaner, og deres kamp for at komme ind på markedet.
Se eller gense serien her.