Valio lukker nyindkøbt plantefabrik og flytter produktionen til sit topmoderne anlæg i Joensuu.
Det store finske mejeri- og fødevarevirksomhed Valio har besluttet at flytte produktionen fra sin fabrik i Kauhava, som virksomheden overtog fra Raisio Plc i marts 2025, til Joensuu. Ifølge den nuværende plan vil fabrikken i Kauhava tidligst lukke ved udgangen af året. Flytningen skal gøre produktionen mere effektiv, lønsom og fleksibel. Fabrikken i Kauhava producerer produkter lavet af hestebønner og beskæftiger 11 personer.
– Med denne flytning fortsætter vi arbejdet med at styrke effektivitet og fleksibilitet i tråd med vores strategi. I Joensuu har vi stærke kompetencer inden for plantebaserede produkter, som vi nu kan udnytte endnu bedre. Produktionen fra Vantaa-fabrikken vil også gradvist blive flyttet hertil, hvilket giver os mulighed for at samle viden, udstyr og skabe synergier – også med produktionen fra Kauhava, siger Juha Penttilä, direktør for produktion og logistik hos Valio.
Over de sidste ti år er der investeret mange millioner euro i Joensuu-fabrikken, som i dag står for omkring en tredjedel af al Valios osteproduktion – cirka 25 millioner kilo om året. Det inkluderer osteblokke, forbrugerpakkede oste og flødeoste som Valio Polar®, Valio Salaneuvos® og Valio Viola®. Der produceres også mælkepulver på fabrikken, hvor cirka 200 personer arbejder. Senere i år vil fabrikken desuden overtage produktionen af osteskiver fra Vantaa, og senere også revet ost, MiFU® og Oddlygood® Veggie-produkter.
– En effektiv og konkurrencedygtig drift er afgørende for vores ejere – de finske mælkeproducenter – og for at sikre en stabil, lokal fødevareproduktion. Det er også med til at skabe arbejdspladser og levebrød i hele Finland, slutter Juha Penttilä.
Læs hele pressemeddelelsen HER
Foto: Valio