Det er svært at være to steder på en gang. Alligevel er det lige netop dét, Allan Kristensen har formået siden januar 2021. Han er nemlig ansat som mejerichef på både Korsvej og Gjesing Mejeri.
Ledelse i fugleperspektiv
Allan blev første gang mejerichef i 2008 – på Lillebælt Mejeri, og det var pludseligt noget helt andet for en tidligere pakkerileder at stå med ansvaret for et helt mejeri. Allerede tilbage i 2016 stod han første gang i spidsen for to mejerier på engang, og det er noget, der har lært ham, at man er nødt til at være leder på en helt særlig måde:
“Jeg fik mere fokus på at lede lederne. Man er nødt til at få lederteams til at kunne styre tingene selv i meget højere grad. Så graden af uddelegering steg for at sikre, at organisationen selv var gode til at samarbejde,” siger Allan.
Den lidt mere tilbagetrukne lederrolle, han havde dengang og også i dag, medfører, at den enkelte medarbejder og leder får mere indflydelse og selv skal tage ansvar. Samtidigt er det vigtigt, at Allan fra distancen kan holde øje med, at alle mand går i samme retning, fortæller han:
“Jeg skal undgå at komme for meget i detaljer og være for overstyrende i ting – det har jeg ganske enkelt ikke tid til, når jeg er to steder. For mig gælder det om at holde mig oppe i helikopteren og have fokus på at skabe noget fælles retning, så mejeriet ved, i hvilken retning vi skal gå.”
Engagerede medarbejdere og mejerisucceser
På både Korsvej og Gjesing Mejeri er der et højt engagement blandt medarbejderne, og det er ifølge Allan Kristensen noget af det, der er essentielt, når man skal drive et succesfuldt mejeri:
“På begge mejerier har vi et højt engagement blandt vores medarbejdere, og det er et fundament, man er nødt til at stå på for at lykkedes med sit mejeri – sikkerhed, kvalitet og effektivitet.”
Og succeser er der nok af på de to mejerier. På Korsvej er det blandt andet lykkes med en stor adfærdsændring hos medarbejderne, der gør, at der ingen arbejdsulykker har været i over 1200 dage. I Gjesing slår de den ene rekord efter den anden på væksten – især inden for blå Castello ost, og derfor står de over for at skulle have udbygget mejeriets kapacitet.
Faglighed og flad struktur
Spørger man Allan Kristensen, hvad der gør den danske mejeribranche til noget særligt, hæfter han sig især ved to ting; et fundament af høj faglighed og en flad struktur, der giver stor medarbejdertilfredshed:
“Der er en rigtig god kultur omkring uddannelse af mejerister og mejerifolk. Sammen med en ret flad struktur giver det medarbejderne en vis form for selvstændighed i deres arbejde. Mejeribranchen er præget af en god arbejdskultur og høj trivsel generelt. Mange kan godt lide branchen og bliver der i mange år. Og så kender man hinanden på kryds og tværs – uanset om man er fra Arla eller ej.“ slutter Allan Kristensen.
CV:
Download vores app her