Her arbejder han for at skabe værdi for medlemmerne og bevare det tætte sammenhold i foreningen gennem netværksarrangementer:
”Mejeribranchen er meget unik. Der er et helt særligt sammenhold i branchen, og det er vi med til at sikre ved at skabe netværksarrangementer, hvor vi kan udvikle fagligheden og ses socialt.
Det er vores vigtigste opgave at skabe værdi for medlemmerne og bruge vores krudt der, hvor det bliver efterspurgt og sikre, at vores medlemmer får den hjælp, de har brug for, uanset om det drejer sig om kontraktgennemgang, løn, faglig udvikling eller andet,” siger Bjarke.
Fagligt nørderi
Til daglig er Bjarke ansat som produktionschef hos Arla Foods på Taulov Mejeri. Her varetager han både ledelses- og produktionsopgaver – to elementer, han oprigtigt brænder for:
”Jeg elsker at arbejde med mennesker og finder det sindssygt spændende! Men jeg er også rigtig glad for, jeg stadig har mulighed for at dyrke det faglige nørderi og kan trække i det hvide tøj indimellem.
Vi producerer cirka 68.000 tons ost om året, og fordi produktionen er så stor, kan det være svært at gøre en forskel alene. Samarbejdet er det vigtigste, og jeg elsker at være med til at udvikle folk og lægge det puslespil, der skal til, før produktionen går op. Det er komplekst og ufatteligt spændende,” fortæller han.
Efter sommerferien venter en ny fremtid for Bjarke, hvor han skifter arbejdspladsen på Arla Foods ud med en stilling som overordnet produktionschef hos Mammen Mejerierne. Passionen forbliver dog den samme, fordi det fortsat handler om ledelse, mennesker og mejeriprodukter.
Et levende produkt med uanede muligheder
”Mejeribranchen er på mange måde som ”en stor familie”. Og for nogle er det også en decideret familie, hvor der er en tradition for at arbejde med mejeri gennem flere generationer. Sådan var det dog ikke for mig. Som 13-årig fik jeg et fritidsarbejde på Skodborg Mejeri, hvor jeg arbejdede i 8 år – og det var der, jeg for første gang stiftede bekendtskab med mejeriarbejdet.
Senere tog jeg en uddannelse i Fødevarevidenskab, og her fremstod mejeribranchen altid som en synlig branche med fællesskab og sammenhold. Min interesse for mejeri udviklede sig over flere år og startede altså med et tilfældigt fritidsjob,” fortæller Bjarke og fortsætter:
”Jeg er virkelig fascineret af mælk som en råvare; at det er et flydende produkt, der kan blive omdannet til så meget forskelligt. Fra mælk til yoghurt, smør og ost – der findes tusindvis af forskellige mejeriprodukter, og de starter alle med den samme råvare.
Der er mange faktorer, såsom mælkens sammensætning, bakterier, kulturer og enzymer, der skal spille sammen i produktionen, og det kan ikke bare laves af en maskine eller en udefrakommende. Det er nørdet, komplekst og sprængfyldt med faglighed – og det synes jeg er helt fantastisk.”
Mælkeritidende binder branchen sammen
Som bestyrelsesmedlem af Foreningen af Mejeriledere og Funktionærer er Bjarke en del af Mælkeritidendes bagland. Og han anser bladet som en vigtig del af branchen:
”Mejeribranchen er en branche med rigtig mange forskellige foreninger og et rigt foreningsliv. Der er mange afgreninger i branchen og mange forskellige interesser – og Mælkeritidende er bladet, der binder det hele sammen. Det er et blad, som skaber sammenhold ved at fortælle de historier, der er i branchen og samtidig videreformidler ny teknologi og forskning. Og så er bladet utrolig synligt – ligesom menneskerne bag. Mælkeritidende er i høj grad drevet af ildsjæle, der også har mælk i blodet. Akkurat ligesom os i produktionen,” afslutter han.
Download vores app her