Det ligger til familien
Claus startede i 1991 som lærling hos Kløver Mælk på Esbjerg Mejeri, mens han afsluttede læretiden på Glejbjerg Mejeri. Og når han ser tilbage, var det ikke uden interesse hjemmefra:
– Det er 100 % min far, der har presset på, håbet på mit efteruddannelsesvalg og sikkert også skrevet ansøgningen! Det lyder i hvert fald ikke som mig, der har forfattet den, fortæller Claus med et smil.
Efter at have afsluttet sin mejeristuddannelse i 1994 søgte Claus nye udfordringer hos Grønvang Margarinefabrik. Men efter Grønvangs konkurs i 1995 måtte han søge nye udfordringer hos Tholstrup Cheese Lillebælt, hvor han fik erfaring med blåskimmel- og hvid Castello-oste.
Her mindes han særligt tiden med virksomhedens mobileosteri, som i sommermånederne kørte rundt i både Østrig og Tyskland:
– Tholstrup havde en flot lastbil, hvor traileren fungerede som showroom for fremstilling af skimmeloste. Vi kørte rundt til større skoler og indkøbscentre, hvor vi havde osteshow, mens vi var fint klædt i hvidt mejeritøj og kasket. Sikken tid!
Overgangen til lederrollen
Efter at have studeret til mejeritekniker blev Claus ansat ved pulverfabrikken SAMDEN i Aabenraa. Her bestod produktionen af mange forskellige mælkepulvertyper, valle og proteinpulver, samt funktionelle mælkeproteiner. Det var en rigtig spændende tid – både på arbejde og på hjemmefronten, hvor familien netop var blevet beriget med tvillinger og talte nu i alt tre døtre.
– Jeg var en meget ung leder og fik god hjælp af kolleger. Det gjorde, at jeg kunne lykkes i min rolle, siger Claus, som hurtigt fik større ansvar og blev udnævnt til produktionschef.
I 2005 blev Claus tilbudt at være med til at udvikle et nyligt opført pulveranlæg i Vimmerby, Sverige. Han tog udfordringen op, pakkede kufferterne og flyttede med hele sin familie.
Svensk eventyr og læring
Claus’ tid i Vimmerby var fyldt med udfordringer og spændende læring – og særligt én ting var helt grundlæggende:
– Jeg blev mejerichef i 2008 og arbejdede tæt sammen med svenske kolleger for at integrere Arlas værdier. Men for at lykkes med det, var det vigtigt at forstå svensk arbejdskultur og at lære sproget.
Tilbage til Danmark, men ikke for altid
Efter syv år i Sverige vendte Claus og hans familie tilbage til Danmark, hvor han kortvarigt arbejdede som direktør for Lallemand A/S – De Dansk Gærfabrikker i Grenaa, før Arla igen kontaktede ham i 2013. På dette tidspunkt blev Claus mejeridirektør på pulverfabrikken AKAFA i Svenstrup.
Efter 4 gode år i det nordjyske vendte Claus tilbage til Sverige som mejeridirektør for Arlas Mejeri i Linköping, men denne gang uden familien, som blev hjemme i Århus.
Tilbage til osten
I september 2021 tog Claus en ny udfordring op som Senior Site Director ved Nr. Vium Mejeri – tilbage ved osten, ligesom det var i læretiden. Her er hans store fokus nu på at optimere og udvikle organisationen:
– Vi har rigtig mange dygtige medarbejdere i vores organisation, som forstår vigtigheden af samarbejde til løbende forbedringer og udvikling, fortæller Claus stolt.
Og hans nuværende stilling passer perfekt med hans filosofi, hvor han har fokus på altid at finde muligheder og løsninger, og hans positive tilgang til udfordringer er smittende:
– Du må ikke stoppe med at være nysgerrig på mennesker og processer. Vi løser sjældent større problemer alene. Vi lykkes kun sammen!
Download vores app her