Personportræt

Claus Hansen: Mejerileder formet af svensk arbejdskultur

Claus Hansens karriere har bragt ham mange forskellige steder hen – både i mejeribranchen i Danmark og Sverige og kortvarigt helt uden for mejeriverdenen. Men når han kigger tilbage, er det i høj grad den svenske kultur, der har formet ham som leder og som menneske.

I dag er det Arla Foods-mejeriet i Nr. Vium, der danner rammen om Claus Hansens arbejdsliv. Men inden Claus landede i Nr. Vium, har han af flere omgange været tilknyttet flere forskellige locations i Sverige. Og det er perioder, der har betydet meget for hans nuværende ledelsesstil.

Præget af det bedste fra dansk og svensk ledelse
Claus oplevede, at det svenske arbejdsliv fungerer på en væsentligt anderledes måde end i Danmark. Han skulle lære sproget, svensk ledelse og svensk arbejdskultur at kende. Og det var spændende. Som at starte helt forfra, fortæller Claus:

”Det var godt at lære, hvordan det fungerer i Sverige. Jeg fandt ud af, at man som dansker bliver nødt til at lede på en anden måde, og jeg opdagede, at der er stor kraft bag at involvere og implementere sammen med mennesker.”

Svenskernes imødekommenhed gjorde også et stort indtryk på Claus Hansen. Han blev både inkluderet i svenskernes arbejdsliv, men også privat blev han og familien involveret i mange aktiviteter gennem årene, hvor familiens piger havde deres skolegang og opvækst i det svenske småland.

Han var i løbet af årene med til at præge den ledelsesmæssige udvikling i det svenske Arla, hvor han oplevede forskelligheden i dansk og svensk ledelsesstil.

Bæredygtighed i Nr. Vium
I jobbet som Senior Site Director i Nr. Vium står de spændende udfordringer i kø, og sustainabiltiy-agendaen er bare én af dem.

Mejeriet i Nr. Vium producerer ostetyperne Havarti og Esrum i mange forskellige varianter og størrelser og er specialiseret i at slice og pakke oste. Et bredt produktsortiment som anvender mange forskellige formater og typer af emballage, hvor affaldssortering bliver en afgørende faktor – og det er noget, Claus Hansen finder vigtigt:

”Bæredygtighed er på de flestes læber og som producent af oste til konsumenter i lande som Sverige, Tyskland og Danmark, er det vigtigt, at vi er med i front ved omstillingen til anvendelse af bæredygtige materialer.

Det er et arbejde, som vi har været involveret igennem en årrække med reduktion i materialetykkelse og valg af materialer, som kan nedbrydes eller genanvendes. Det er en stor udfordring, men også en kæmpe mulighed,” slutter han.

CV:

  • 1990-1994: Mejerist-elev
  • 1996-1997: Uddannet procesteknolog inden for mejeriteknologi
  • 1997-2005: Produktionschef i Arla Foods, SAMDEN, Åbenrå
  • 2005-2008: Produktionschef i Arla Foods, Vimmerby, Sverige
  • 2008-2012: Site Director I Arla Foods, Vimmerby, Sverige
  • 2012-2013: Site Director, De Danske Gærfabrikker A/S, Lallemand Inc., Grenå
  • 2014-2017: Site Director, Arla Foods, AKAFA, Svenstrup J
  • 2017-2020: Site Director, Arla Foods, Linköping Sweden
  • 2020-nu: Senior Site Director, Arla Foods, Nr. Vium

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.