Med et fundament dybt forankret i landbruget trådte han således ind som lærling på Strandby Andelsmejeri som bare 15-årig – og han blev i 1985 udlært fra Mejeriselskabet Vesthimmerland, Farsø Mejeri. Herfra udfoldede Finns karriere sig gennem årtier af dedikation og læring.
Fra det lille, lokale mejeri til produktionschef og pendlertid
Efter at have afsluttet sin uddannelse som mejeritekniker i 1987 vendte Finn tilbage til mejeriet, hvor han hurtigt steg i graderne og blev smørmester. Her ledte han produktionen af smør til US Army, hvilket krævede ekstraordinær præcision og kvalitetssikring.
Men i 2002, da Farsø Mejeri lukkede, blev Finn overført til Bislev Mejeri, hvor han for første gang skulle bruge mere end fem minutter på at komme til og fra arbejde. På Bislev Mejeri tog han ansvar for kvalitetsstyringssystemet og fortsatte videre i en stilling som produktionschef med fem afdelingsledere og mere end 100 mand under sig. I 2008 blev ledelsen af mejeriet dog omstruktureret, og Finn blev PTU-chef – senere OSM Manager – hvor hans fokus er på at optimere processer, sikre kvalitet i Arlas produkter samt søge og gennemføre CAPEX-projekter.
Der er altid en anden løsning
Gennem årene har Finn været med i gennemførelsen af utallige projekter, der både har styrket mejeriets position og effektivitet. Og alle er gennemført ud fra et helt bestemt mantra:
– Jeg siger gerne, ”der er altid en anden mulighed”. Succesen skabes, når man får alle ønsker frem i projektgruppen og får dem sammenholdt med de fødevaremæssige og mejeritekniske krav. Krydrer man det med samarbejde og godt humør, ja, så giver det gode løsninger – og så går performance, sikkerhed og økonomi op. Det kan være hektisk, men det er supergodt, når projektet er gennemført, alle er glade, og kvaliteten er i top.
Mantraet blev da også nødvendigt i 2017, hvor der skulle bygges nye lagerhaller på Bislev Mejeri:
– Vi byggede en hal til glas og en til kartoner og ost. Der var mange interessenter allerede inden projektet. Det betyder, at man har fat i alle dele af organisationen – både brugere på mejeriet, projektafdelingen i Viby og leverandørerne. Og så havde vi faktisk også en forsikringssag, hvor strømmen forsvandt i projektet. Men vi fandt en løsning på det hele, fortæller Finn med et glimt i øjet.
Forandring og fællesskab
Finns karriere har naturligvis også budt på udfordringer. Det ses især ved lukningen af Farsø Mejeri, hvor han pludselig skulle håndtere et større ansvarsområde og arbejde på en længere afstand:
– Man prøver at tage den ene dag efter den anden. Og så var der gode mennesker omkring mig, der gennem kurser og vejledning hjalp og støttede mig, reflekterer han.
Set i lyset af den konstante forandring og de mange nye krav i mejeriindustrien bevarer Finn en positiv tro på fremtiden. Han mener, at dansk mejeribrug klarer sig godt, både økonomisk og sikkerhedsmæssigt, og så værdsætter han det sammenhold og den stolthed, der præger branchen:
– Det er alletiders, når andre får succes – man er glade på hinandens vegne. Det vidner om en dyb respekt og samhørighed blandt kollegerne i mejeriindustrien, afslutter Finn.
Download vores app her