Personportræt

Frank Rasmussen: 25 år hos Arla Foods

Frank Rasmussen fungerer bedst i krydsfeltet mellem data og praksis. Og netop dét udgangspunkt har ledt til en alsidig karriere, der indtil videre strækker sig over mere end to årtier. Det hele begyndte i 1998 som mejeriingeniør ved Landbohøjskolen, og fra det øjeblik har Frank udforsket alt, hvad Arla Foods har at byde på – lige fra små, lokale mejerier til det store hovedkontor.

Fra friskmælk til en verden af oste

I begyndelsen af sin karriere arbejdede Frank som mejeriingeniør i konsummælk ved Århus Mejeri. Her var det vigtigt for ham at sikre et stabilt arbejdsmiljø, idet nætterne var fulde af aktivitet, når mælken skulle tappes og afhentes:

– Vi begyndte at tappe ved midnat, og de første biler kørte klokken 2, og så var natten travl. Det krævede noget helt særligt af de ansatte, og nætterne skulle helst køre som smurt, fortæller Frank.

Men kort efter årtusindeskiftet tog Frank skridtet videre og blev driftsingeniør på Klovborg Mejeri. Han blev involveret i alt fra kvalitetsstyring og IT til arbejdsmiljø, og det var her, hans fascination for ostens verden voksede:

– Det var sjovt at komme ind på et lille sted og få fingrene i alt. Her kom jeg ned i teknologien og smagte produkter hver uge for at se, hvordan det hele udviklede sig, reflekterer Frank.

Nye udfordringer kræver faglighed og kommunikation

Med stor interesse for oste startede Frank i 2012 som produktionsingeniør ved Gulostgruppen på hovedkontoret i Viby. Her stod han pludselig over for en helt ny udfordring. Flere mejerier skulle lukke, og produktionen skulle overføres. Det krævede ikke kun faglig dygtighed, men også empati og kommunikationsevner:

– Når man kommer ud på et mejeri, der skal lukke, skal man naturligvis være fintfølende og sætte sig ind i folks situation. Man skal være i kontakt med alle grupper, og alle skal mødes med samme omhu, deler Frank.

Og Frank trives med at møde mennesker og bruge data til at få hverdagen til at glide. Et af højdepunkterne i Franks karriere opstod da også, da han blev projektleder på overflytningen af produktionen af Hushållsost fra Sverige til Nr. Vium Mejeri i 2012. I den proces fandt produktionschefen og Frank sammen om styring ved hjælp af data og statistik, og Frank fik ansættelse direkte på mejeriet:

– Det største, jeg har prøvet, var overflytningen af produktionen af Hushållsost til Nr. Vium. Det var unikt først at se det hele udefra og derefter direkte på mejeriet. De recepter, vi lavede dengang, bliver stadig brugt i dag. Og ostene ligger i hvert eneste køleskab i Sverige!

25 år er gået, men ét er det samme

I løbet af årene har Frank haft forskellige roller. Men fælles for dem alle har været en kombination af teknisk ekspertise og en passion for smag og produktudvikling. Og det er også tilfældet i hans nuværende stilling som Operations Engineering Specialist – tidligere projektleder i Product and Technology Development. Her arbejder han som bindeled mellem pakkeriet, produktion og marketing, og han tager udgangspunkt i den filosofi, han har stået ved de sidste 25 år:

– Vi er alle specialiserede helt i bund. Vi har flere og bedre data. Men det hele hænger sammen med, at vi smager og føler på osten. Fungerer det godt på linjen – så er det vigtigst. Og når man går rundt på mejeriet og hører, hvordan det hele fungerer, så bliver man nødt til også at basere optimeringerne på den erfaring, afslutter Frank.

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.