Personportræt

Helle Thomsen: At turde gribe muligheden

En tilfældig anbefaling fra en forretningsforbindelse tog hende til et bestyrelsesmøde hos organisationen Mejerifolk Uden Grænser. Kort tid efter drog Helle Thomsen til Kenya sammen med andre ildsjæle, hvor hun fik en rejse, hun sent vil glemme.

Efter mange år som selvstændig konsulent, søgte Helle nye udfordringer i hverdagen.

En forretningsforbindelse foreslog Helle at tage til et bestyrelsesmøde hos hjælpeorganisationen Mejerifolk Uden Grænser. Helle greb muligheden, og kort tid efter blev hun en del af Kenyagruppen. Sammen med et hold af andre ildsjæle drog de mod det afrikanske land.  

Kulturchok og kulturkonflikt

Helle og gruppen tog afsted med mange års erfaring og viden fra den danske mejeribranche – men ingen vidste, hvad der i virkeligheden ventede dem.  

For rigtig nok mødte de en mejeribranche, men intet var som i Danmark. Specielt hygiejne- og produktionsniveauet overraskede danskerne.

”I Danmark er der helt tæt og lukket på mejeriet for at holde en god hygiejne – det modsatte sker i Kenya. Her kan hvem som helst komme ind til produktionen, selv fugle, katte, hunde. Det var fuldstændig som at komme 100 år tilbage i tiden.”

På rejsen stødte Helle også på en national konflikt – nemlig kenyanernes lave tiltro til myndighederne. Den bygger på mange års korruption, og derfor tilpasser de sig ikke stramme reguleringer og regler, som vi kender fra Danmark.

Hvor starter man så, når man er fløjet tusindvis af kilometer for at hjælpe en produktion, som slet ikke minder om noget, man kender hjemmefra?

Heldigvis gik mistilliden ikke ud over Kenyagruppen – tværtimod. Her tog de lokale imod al hjælp med kyshånd. Dermed måtte Helle og Kenyagruppen hoppe i arbejdstøjet, for nu skulle der tænkes ud af boksen.

På 14 dage blev bakterieindholdet i den lokale mælk analyseret. Derudover blev værktøjer og viden viderebragt fra Fødevarestyrelsen og Kenyagruppen til befolkningen –  med ét klart formål: at forbedre kenyanernes mælkekvalitet.

At være en del af noget større

Men hvorfor kaste sig ud i en så omfattende udfordring – og så endda frivilligt? Det findes der mange grunde til ifølge Helle.

”Det har gjort stort indtryk på mig at møde disse mennesker. Mennesker som alle havde brug for hjælp. Jeg blev grebet af det, fordi det er spændende. Man bliver en del af noget større – og en del af et stort netværk. Her kan jeg se, at jeg kan gøre en forskel.”

Helle fortryder på intet tidspunkt, at hun greb muligheden og rejste hele vejen til Afrika. Faktisk blev Helles rejse til Kenya i 2017 ikke hendes eneste tur. Hun blev så grebet af opgaven, menneskene og landet, at hun året efter tog afsted igen. 

CV:

  • 1994-1997: Konsulent hos BST Kronjylland
  • 1998-2004: Miljøkonsulent hos BST
  • 2004 – i dag: Ejer af HT SAFE ApS
  • 2005- i dag: Miljø og kvalitetskoordinator hos Arla Foods
  • 2006-2008: Konsulent hos IAC Nordic Aps
  • 2008-2010: Miljøkonsulent hos CRECEA
  • 2010-2013: Arbejdsmiljøkoordinator hos Sanistål A/S
  • 2011 – i dag: Konsulent hos Yara Praxair
  • 2014 – i dag: Konsulent for HR afdelingen i Arla Foods
  • 2014-2015: Miljøkoordinator hos Arla Food 
  • 2016- i dag: Konsulent hos Bravida Danmark A/S
  • 2017-2018: Mejerifolk uden Grænser

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.