Personportræt

Henrik Jessen: Tur/retur til mejeristaten Danmark

Henrik Jessens karriere i mejeribranchen har ført ham til både USA, Polen og Saudi-Arabien. Udlandsopholdene har budt på spændende og anderledes kulturer – men det har også givet både indsigt og udsyn, taknemmelighed og personlige åbenbaringer.

Henrik Jessen er i dag mejerichef på Kruså Mejeri. Kendetegnet ved mejeriet er dedikerede og dygtige medarbejdere – der gør det nemt for ham at være mejerichef.

Henrik har prøvet kræfter med mange forskellige opgaver i Arla Foods –  og det er et privilegium, som han er taknemmelig for at have fået lov til at opleve. Når han kigger tilbage, har især to jobs givet anledning til udvikling og perspektiv; hans tid på Branderup Mejeri og jobbet som mejerichef i Wisconsin, USA.

Taknemmelighed, indsigt og udsyn

På Branderup Mejeri var han ansvarlig for at konvertere hele produktionen fra gul ost til mozzarella-produktion, og det var et job, hvor han udviklede sig selv fagligt og ledelsesmæssigt:

”Der er ikke mange der får lov til at indstille produktionen og starte op med noget helt nyt. Samarbejdet var godt – både opadtil og nedadtil. Det var et super team, som virkelig gjorde det godt.  Det var en spændende og meget givende tid at arbejde med en stor forandring, hvor vi lige pludselig fik en masse umulige ting til at blive mulige,” fortæller Henrik.

I USA, Hvor Henrik var mejerichef i Wisconsin fra 2010-2013, fandt han ud af, at selvom man skal omstille sig til en ny kultur og en ny måde at gøre tingene på, er der ting i livet, der er universelle, og som binder folk sammen:

”Udstationering kræver, at man er forandringsparat og kan sætte sig ind i og arbejde med nye sociale konstellationer. Hverken i USA, Danmark eller Saudi Arabien har jeg mødt mennesker, jeg ikke kan samarbejde med. Man opdager, at mennesker er ens. De vil det samme med deres liv, som vi vil: det bedste for deres børn og leve et godt og ordentligt liv.”

Mejeristaten Danmark

Henrik Jessen er ikke i tvivl om, hvad det er, der gør den danske mejeribranche helt unik. En af de særlige ting er, at vi arbejder for landmanden. Formålet for os er sikre den bedste pris for landmandens mælk — og det har givet fokus på produktkvaliteten. Og en af grundene til, at kvaliteten er så høj, er ifølge Henrik også de mange dygtige medarbejdere i mejeribranchen:

”Vi har i mange år haft fokus på uddannelse i mejeribruget, hvilket har gjort de danske Mejerister og Mejeriarbejdere dygtige og veluddannede. Det har været med til at sikre, at det er et meget kompetent arbejdskraft, som vi har i mejeribruget – de har ikke bare hovedet, men også hjertet med.”

I det danske mejeribrug er man tæt forbundne. Der er et stærkt netværk gennem blandt andet møder og udstillinger. Og det mener Henrik, er helt unikt for Danmark:

”Vi mødes om vores produkter. Der er god dialog og god snak om, hvordan man arbejder, den nyeste teknologi og viden. Der har vi en stærk kultur i Danmark, som er helt unik. Man kan nærmest beskrive det lidt som en stor familie.”

En bæredygtig, sikker og sund arbejdsplads

I Arla Foods har man en ambitiøs agenda inden for bæredygtighed. Og spørger man Henrik Jessen, bliver det en spændende udfordring!

Uanset hvad, så skal vi fortsat levere en konkurrencedygtig mælkepris samtidigt med at vi kommer i mål med vores arbejde med bæredygtigheden! Men en af de andre udfordringer, der også ligger i de kommende år, udover arbejdet med bæredygtighed, er fortsat at fastholde og udvikle en sikker og sund arbejdsplads for vores medarbejdere:

”Vi arbejder i en tid, hvor der stilles store krav til alle, og det kan godt gøre det svært at få balanceret prioriteterne, så man fortsat sikrer en sikker og en sund arbejdsplads for vores medarbejdere. Det er bestemt ikke umuligt, men det skal balanceres rigtigt”, slutter Henrik.

CV:

  • 2018-nu: Mejerichef på Kruså Mejeri
  • 2013-2018: Mejerichef på Branderup Mejeri
  • 2010-2013: Mejerichef i Wisconsin, USA
  • 2008-2010: Mejerichef i Tychowo og Goscino, Polen
  • 2004-2008: Assisterende Produktionschef i Al-Kharj, Saudi-Arabien
  • 2002-2004: Mejeritekniker på Taulov Mejeri
  • 1987-1997: Mejeritekniker på Esbjerg Mejeri
  • 1983-1986: Mejerielev og mejerist på Varde Mejeri
  • 1982-1983: Mejerielev på Nordenskov Mejeri
  • 1982-1987: Uddannet mejerist og mejeritekniker

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.