Personportræt

Jan Vraa Mikkelsen: Fra mejerimand til ølmand og retur igen!

Hans gang på mejerierne startede allerede som 16-årig, og efter et længere eventyr i ølbranchen – både indenlands og udenlands – vendte Jan atter ”hjem” til mejeribranchen. Og det var med både store oplevelser og ambitioner i bagagen.

Jan Vraa Mikkelsens karriere har været en rejse fra mejeribranchen over ølbranchen og retur igen. Han har derfor skiftevis følt sig som mejerimanden i ølbranchen og ølmanden i mejeribranchen.

”Efter min uddannelse til mejeriingeniør kom jeg ind på det store Carlsberg. De andre brygmestre havde en baggrund som farmaceuter eller kemiingeniører, men jeg var lidt anderledes – der var meget få andre mejerimænd. Da jeg så kom til Arla, var det lige omvendt!”

Hjemvendt med et ambitionsniveau i top
I 2004 vendte Jan retur til mejeribranchen, som driftsingeniør hos Arla Foods Samden i Åbenrå. Den hæsblæsende globetrotter-tilværelse harmonerede ikke med familielivet – og derfor besluttede han sig for at komme ”hjem”. Og det var en lykkelig hjemkomst – både til familien og arbejds-familien:

”Da jeg fandt tilbage til mejeribranchen, følte jeg det som at ”komme hjem”. Sådan har jeg altid tænkt. Det er fedt at være i så værdidrevet en virksomhed som Arla. Når man har været der i mange år, kan man godt glemme, hvor gode rammer man egentlig er i,” fortæller han og fortsætter:

”De der værdier sidder i væggene – du opdager det først, når du ser andre steder. Jeg kan godt lide, at de er en del af vores DNA. Det nyder jeg rigtig meget.”

Jan havde en spændende og lærerig tid i ølbranchen og var glad for at være en del af et så verdenskendt brand med et historisk vingesus. Men han tog også nogle meget brugbare tanker og værdier med derfra:

”Jeg tog ambitionsniveauet med mig videre derfra. Carlsberg er meget ambitiøse, altid med store planer. Man hviler aldrig på laurbærrene og tænker altid, hvordan man kan blive større og stærkere. Jeg fandt ud af, at det er vigtigt – og det gælder i alt. Det tog jeg med videre derfra,” lyder det fra ham.

Splittet mellem to mejerier
Efter flere forskellige ansættelser på mejerier i Åbenrå, Viby og Esbjerg er Jan nu site director på hele to lokationer; Christiansfeld og Hobro Mejericenter. Han varetager to stillinger på én gang og deler sin tid mellem mejerierne. Det giver en naturlig splittelse mellem de to steder, som gør, at han ikke kan være helt så tæt på driften, som han ellers har været vant til, og det kan godt være lidt en udfordring:

”Jeg arbejder lidt længere fra driften, så det skal jeg lige vænne mig til. Jeg skal sørge for at have fokus på det strategiske og taktiske i stedet for at fokusere på driften. Der var en, der engang sagde til mig: ”Du skal huske at tage frisk luft for at bidrage til organisationen”. Det har jeg taget til mig, så jeg ikke sidder og drukner i de mindre ting.”

CV:

  • 1996: Uddannet mejeriingeniør
  • 1998: Kandidatgrad, mejeriingeniør
  • 2000: Uddannet brygmester fra Den Skandinaviske Bryggerhøjskole
  • 1998-2000: Brygmester trainee, Carlsberg, i Valby
  • 2000-2001: Produktionsleder, bryg-side I Carlsberg
  • 2001-2002: Technical Brewer, Carlsberg-Tetley i Leeds, England
  • 2002-2004: Produktions- og projektleder, tap-side, Tuborg i Fredericia
  • 2004-2006: Driftsingeniør, Arla Foods Samden i Åbenrå
  • 2006: Projektleder, Arla Foods AFI i Viby
  • 2006-2007: Produktions- og logistikchef, Arla Foods, Esbjerg Mejeri
  • 2007-2017: Site Director, Arla Foods, Esbjerg Mejeri
  • 2017-2018: Site Director, Arla Foods, Esbjerg Mejeri og Cocio A/S 
  • 2018-nu: Site Director, Arla Foods, Christiansfeld og Hobro Mejericenter

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.