Personportræt

Jesper Thomsen: En karriere fyldt med muligheder

Mælkeritidende bringer en række portrætartikler om ledere og andre personligheder i mejeribranchen. De fortæller kort om deres karriere – om udfordringer, succeser og indtryk undervejs.

Jesper Thomsen startede sin karriere hos Birkum Ost – og på mange måder, føltes hans ansættelse i 2002 som at komme ”hjem” igen.

32 år og ansvarlig for et helt mejeri

Set i bakspejlet har Jespers arbejdsliv budt på mange spændende muligheder. Og skal han udpege ét særligt tidspunkt, der har præget ham, er han ikke i tvivl:

”Da jeg i 1997 blev mejerichef for Grøndal Mejeri, var det en kæmpe mulighed. Jeg var 32 år og havde pludselig ansvaret for et helt mejeri. Indtil da havde jeg kun været leder for en lille afdeling på 2-3 medarbejdere, så det var et stort skridt. Når jeg ser tilbage, sætter jeg pris på, at jeg selv havde haft gode chefer, som jeg kunne spejle mig i. Generelt var der også en stor følelse af opbakning, og jeg fik plads og frihed til at træffe beslutninger og på den måde udvikle mig,” fortæller Jesper.

Og udvikling har der været masser af. Jesper opremser stolt, hvordan mejeriet i Birkum sætter produktionsrekord gang på gang:

”Det har været en lang rejse, men effektiviseringen af vores produktionsapparat har været en stor succes. Generelt for hele branchen, har den teknologiske fremgang givet mange muligheder og gjort dansk mejeribrug utrolig konkurrencedygtigt,” fortæller han og fortsætter:

”Vi har også arbejdet rigtig meget med arbejdsmiljøet. Også sikkerhedsmæssigt, hvor vores målsætning hele tiden har været 0 arbejdsulykker – noget, som vores dygtige medarbejdere har været med til at gøre til en realitet. De har en stor fortjeneste i, at vi står der, hvor vi er i dag.”

Det vigtigste er forbrugeren

Når Jesper Thomsen ser ind i fremtiden, fremhæver han forbrugertrends som den vigtigste mulighed og udfordring i dansk mejeribrug:

”Vi bliver nødt til hele tiden at holde os opdateret på forskellige forbrugertrends. Selv små ting som hvorvidt danskerne spiser mere ude, og hvordan de handler ind, spiller en stor rolle i, hvilke produkter de efterspørger. Det er forbrugeren, vi producerer til, og derfor skal vi hele tiden have dem for øje,” fortæller Jesper.

En anden af Jespers mærkesager er rekrutteringen og uddannelsen af nye mejeriingeniører og mejeriteknologer, der skal fremtidssikre branchen og drive udviklingen videre: ”Jeg har været censor på mejeristuddannelsen siden år 2002, og det er altid spændende for mig at se, hvor de unge mennesker er på vej hen. Samtidig ligger det mig meget på sinde, at vi skal blive ved med at uddanne specialister, der brænder for et særligt område af mejeribranchen. Selvom alle ikke behøver at blive site directors, har vi behov for specialister, der kan se nye muligheder,” afslutter han.

CV:

  • 1986: Udlært mejerist
  • 1990: Uddannet mejeriingeniør
  • 1990-1993: Driftsingeniør hos MD Foods Birkum Ost
  • 1993-1996: Driftsingeniør hos Grøndal Mejeri
  • 1996-1997: Mejerileder hos Grøndal Mejeri
  • 1997-2002: Mejerichef hos Grøndal Mejeri (Sideløbende også mejerichef for Kirkeby Mejeri)
  • 2002- nu: Site director hos Arla Foods Birkum Ost

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.