Og netop Bahrain er også, hvor Jørgen befinder sig lige nu. Efter tre år som mejerichef i Taulov og to år i Holstebro, har han atter pakket kufferten og arbejder nu med at udvide produktionen i Bahrain. Arbejdet startede den 1. januar i år, og der venter en spændende periode forude.
Et arbejdsliv fyldt med udvikling
Når Jørgen ser tilbage på sit arbejdsliv, er det særligt årene i udlandet, der springer frem som noget særligt. Både arbejdsmæssigt og personligt:
– Da jeg skulle starte mejeri op i Saudi Arabien og Pakistan, stod jeg for første gang på egne ben. Der var ingen til at hjælpe mig, i stedet skulle jeg arbejde med de lokale og få det til at fungere. Det lærte mig rigtig meget om, hvordan man starter et projekt op, og hvordan man får tingene gjort. Meget af mit senere arbejdsliv bygger på de erfaringer, jeg gjorde mig i Saudi Arabien, Pakistan og Jordan, siger Jørgen og fortsætter:
– Desuden gav udstationeringen mig også menneskelig erfaring, der gavner mig i ledelsesarbejdet. Jeg har arbejdet med mennesker på tværs af kultur og religion – og indset, at den slags ikke betyder så meget, når man først er på stedet. Der er selvfølgelig stor forskel på at arbejde i Pakistan og i Danmark, men det menneskelige aspekt forbliver det samme.
Fremtiden ser lys ud
Det seneste år har på mange måder været turbulent – i Danmark og i verden. Men Jørgen regner også 2020 for et af mejeribranchens største successeer:
– Jeg synes virkelig, coronasituationen har vist, hvor dygtig mejeribranchen er til at tilpasse sig. Halvdelen af Danmark har været hjemsendt, og arbejdsrytmerne er helt ændrede – men mejeribranchen har alligevel haft gang i produktionen og i mange tilfælde leveret mere, end vi plejer. Engagementet fra vores medarbejdere har været imponerende, og vi har på mange måder bevist, at mejeribranchen er en essentiel del af det danske samfund, siger Jørgen.
Spørger man om fremtidens udfordringer, føler Jørgen også, at det seneste år har styrket branchen – og særligt Arla:
– Coronasituationen har demonstreret, at der findes en særlig ånd i Arla. Vi er nærmest en slags familie. Det er det, jeg håber, vi kan tage med os ind i fremtiden, for der er ingen tvivl om, at den særlige Arla-kultur – og mejerikulturen generelt – er noget, vi skal kæmpe for at bevare. En stærk virksomhedskultur er en uvurderlig ting, afslutter han med et smil.
CV:
Download vores app her