Personportræt

Jørgen Hoff: Mejeriejer, brygmester og rygeost-entusiast

Jørgen Hoff havde én klar målsætning, da han startede sin karriere: Han skulle have sit eget mejeri. Og helst inden han blev 30. Det blev en drøm, der gik i opfyldelse i 2002, da han købte Haarby Mejeri. I dag er mejeriet solgt, og Jørgen driver og ejer i stedet Gundestrup Mejeri og Bryghus. Her kan han kombinere to af sine helt store passioner; osteproduktion og bryggeri.

”Jeg plejer at sige, Haarby Mejeri er mit første barn og Gundestrup er mit andet. I hvert fald mejerimæssigt, jeg har jo tre børn derhjemme,” griner Jørgen med en passion i stemmen, der ikke er til at tage fejl af.

For Jørgen brænder for mejeribrug. Især for ost – og for rygeosten i særdeleshed. Faktisk har han gjort rygeosten til sit speciale, og hans mejeri, Gundestrup Mejeri, har vundet flere priser for deres fynske rygeost.

”Rygeost er den eneste ost af dansk oprindelse. Det er en ost, vi med rette kan være stolt af, og som vi også eksporterer ud over grænserne. Derfor har jeg også gjort meget for at sætte rygeosten på landkortet, kørt flere rygeost-kampagner og været med til at afholde Rygeostens Dag,” fortæller Jørgen Hoff.

Kombineret bryggeri og osteproduktion

Det var tilfældigheder, der gjorde, Jørgen endte i mejeribranchen. Faktisk havde han slet ikke skænket det en tanke, før den lokale mejeribestyrer ringede hjem til hans far og foreslog det. Og læretiden blev skelsættende for Jørgen:

”I min lærertid arbejdede jeg både med smør, pulver, ost og yoghurt – jeg kom hele vejen rundt og fik en fornemmelse for mejeribruget som helhed. Det gik op for mig, at mælk var et smukt produkt, som man kunne lave alt af,” fortæller han.

Da Jørgen i 2007 købte Gundestrup Mejeri, fik han mulighed for at fordybe sig i osteproduktionen. Ovenikøbet kunne han tilføje et bryggeri:

”Bryggeri er min helt store hobby. Og i virkeligheden har det meget til fælles med mejeribrug. Det hele handler jo om kemi og råvarer, og jeg har lært meget af at arbejde med det. På Gundestrup brygger vi vores øl på valle, og det giver en stor sammenhæng,” siger Jørgen.

Rygeost og markedsføringen af den

Når Jørgen skal fremhæve sit mejeris største succes og udfordring, omkredser det ét og samme; nemlig rygeosten.

”Vi har både en styrke og en udfordring i vores rygeost. Vi producerer nemlig et stærkt produkt, som vi med rette kan være stolte af, og som danskerne i højere og højere grad for øjnene op for. I påsken har vi altid enormt travlt, fordi vi skal levere rygeost til forbrugernes såvel som restaurationernes påskefrokoster,” fortæller han og fortsætter:

”Samtidig ved vi også godt, at vi konstant skal markedsføre og brande rygeosten. Vi skal reklamere løbende og hele tiden fortælle den unikke historie om den danske ost, der fortsat er meget undervurderet. Det er et image, vi skal ændre på.”

CV:

  • 1991: Færdiguddannet mejerist
  • 1992-1997: Kruså Mejeri
  • 1997-1999: Forvalter hos Kirkeby Mejeri
  • 2002-2007: Ejer af Haarby Mejeri
  • 2007 – nu: Ejer af Gundestrup Mejeri og Bryghus

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.