Jørgen Hugo Petersen er ansat som Product & After Sales Engineer hos SPX Flow Technology Danmark A/S. Her hjælper han SPX FLOW’s nordiske kunder med deres udfordringer. Han er desuden en formand for FMF Østdanmark og del af hovedbestyrelsen for Foreningen af mejeriledere og funktionærer. Han fortæller:
– Jeg har en utrolig varieret hverdag. Jeg dækker hele Norden med undtagelse af Finland. Det vil sige, jeg tilbringer en meget arbejdstid i bilen og i flyveren for at besøger kunder i hele Norden. Jeg arbejder med æg, mælk og fisk – næsten alt inden for fødevarer og mejeri, samt udstyr til medicinalindustrien. SPX FLOWs technologier tilbydes til en bred vifte af applikationer indenfor Food & Beverage og det industrielle segment, så det er nødvendigt for min rolle at jeg hurtigt kan tilpasse min tilgang til forskellige brancher, for at kunne hjælpe dem bedst muligt.
Kom ind i mejeribranchen ved et tilfælde
Jørgen kommer fra en familie, der i mange år har været i berøring med mejeribranchen – men hans egen vej ind i branchen var præget af tilfældigheder:
– Både min far og farfar har arbejdet med mejeribranchen – min far som producent og min farfar som mælkekusk & producent på Hjembæk andelsmejeri. Det betyder, at jeg altid er kommet meget på det lokale mejeri. Alligevel er jeg selv endt i branchen ved et tilfælde; da gymnasiet sluttede, manglede jeg et sted at arbejde, inden jeg skulle aftjene min værnepligt. Jeg var heldig at få job på Englevaad Mejeri (VEKOFA) og arbejdede der, indtil jeg tog i militæret.
Derefter blev jeg helt bidt af mejeribranchen og i 1995 kom jeg i lære som mejerist efterfulgt af teknikeren i 1999/2000. Jeg har efterfølgende arbejdet på Hirtshals Mejeri som forvalter og også arbejdet med alt fra ketchup og alkohol til dressing og sovs – indtil jeg vendte tilbage til mejeribranchen i 2005 på Borup Andelsmejeri.
I mellemtiden er jeg også uddannet datamatiker og har en bachelorgrad i webudvikling. Jeg interesserer mig meget for det moderne mejeri, fortæller Jørgen.
Mælkeritidende giver et offline pusterum
– Når jeg ikke er på farten, sidder jeg foran computerskærmen hele dagen. Og netop derfor sætter jeg stor pris på den trykte udgave af Mælkeritidende. Når jeg får bladet tilsendt, nyder jeg at slukke for computeren, sætte mig ned med en god kop kaffe og kigge det igennem. Det er rigtig nydelse – og dejligt med en offline oplevelse, siger Jørgen og fortsætter:
– Da jeg fik mit første forvalterjob på Hirtshals Mejeri, var det fordi, jeg havde set jobopslaget i Mælkeritidende. Bladet har altid været en god jobportal og måden at holde sig opdateret på i branchen. Mælkeritidende har en stærk historie, og der ligger mange traditioner og et kæmpe fællesskab bagved. De bagvedliggende foreninger er med til at skubbe Mælkeritidende frem – og det er fuldt bevidst og et vigtigt arbejde for mig at være en del af, afslutter han.
Download vores app her