Personportræt

Karsten Mose: 40 år med forandringer

Nok kan Karsten Mose kigge tilbage på 40 år i samme organisation – men groet fast er han ikke. Hele arbejdslivet har han været drevet af forandringer, og ifølge ham er Arla det perfekte sted at få stillet sit behov for netop dét.

Siden Karsten blev uddannet mejeritekniker tilbage i 1983 har han huseret på flere danske mejerier som blandt andet teamleder, projektleder, PTU-chef og produktionsforvalter. De seneste 30 år har han dog primært checket ind på “Holstebro Flødeost”.

I løbet af de 30 år er der løbet meget mælk i åen i Holstebro, især når Karsten kigger på udviklingen inden for teknologi, udstyr og produktionsmængder:  

“Da jeg kom til Holstebro i 1993, blev stort set al flødeost lavet på centrifuge-basis – og brugen af UF-anlæg var i sin helt spæde start. Men mængderne er der også sket noget med. i 1993 lavede vi 15-16 tons flødeost om året, og nu har vi rundet 100 tons. Med de nye udvidelser, der venter, kommer det tal op på omkring 140 tons.”

At flytte både mennesker og maskineri

Det er naturligt, at mange mejerier gennem tiden har måtte dreje nøglen om. Trods det har Karsten altid været heldig at arbejde med udvikling, frem for afvikling, synes han.

En af de større udviklingsopgaver – og -oplevelser – han har haft, var i 2000, hvor han var produktionsforvalter. Man driftstandsede Vordingborg Mejeri og flyttede hele produktionen til Holstebro, og dén proces var Karsten med til at få på skinner:

“Der gik vi fra 100 til 400 varenumre og fordoblede antallet af recepter. Og vi blev også mange flere mennesker. Dén overflytning – at få tingene til at køre – det var en ordentlig omgang. Det handlede jo om at flytte både maskineri og mennesker. Men det gik godt.”

En forandringsparat verden

Der sker nyt hele tiden i mejeriverdenen. Både inden for teknologi, produkter og bedre udnyttelse af vores råvarer. Og i dag sidder Karsten atter med aktuelle udviklingsprojekter på tegnebrættet.

Kapaciteten på både smør- og flødeost-mejeriet er nemlig endnu engang ved at være opbrugt, så der er udvidelser og bygningsforandringer undervejs. 

Og de mange forandringer er netop en af de ting, Karsten har holdt af de sidste 40 år. Både i mejeribranchen som helhed og også hos Arla: 

“Vi vokser hele tiden. Vi er vant til forandringer i den her verden. Der er en forandringsparat kultur her. Jeg har været rigtig glad for at være i Arla – især fordi der har været stor udvikling gennem tiden. Jeg har været glad for at være alle stederne. Du har mange muligheder inden for Arla – om det er en ny produktionsgren, eller hvis man fx vil til udlandet. Der er en stor forandringsparathed i branchen. Og jeg håber at blive her i mange år endnu.” 

CV:

  • 1983: Uddannet mejeritekniker
  • 1983-85: Teamleder fetaost/hvid ost, Ans Mejeri
  • 1985-90: Bislev Mejeri, feta + smelteost
  • 1990-92: Involveret i projekter på forskellige mejerier i DK
  • 1992-93: Arbejdede med fetaproduktion i Polen
  • 1993-95: Natforvalter, Holstebro Flødeost 
  • 1995-09: Produktionsforvalter, Holstebro Flødeost
  • 2009-16: PTU-chef, Holstebro Flødeost
  • 2016-18: Projektleder, Holstebro Flødeost
  • 2018-21: Projektleder på forskellige mejerier, bl.a. Bislev Mejeri
  • 2021-nu: Projektleder, Holstebro Mejeri

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.