Personportræt

Katja Henriette Grouleff Andersen

Bag Mælkeritidende står en række mejerifaglige foreninger fyldt med ildsjæle. Ildsjæle, der brænder for deres arbejde og for den danske mejeribranche. Her kan du læse om én af dem. Katja Henriette Grouleff Andersen er en del af bestyrelsen for Dansk Mejeriingeniør Forening, som er en af foreningerne bag Mælkeritidende. Til daglig arbejder hun som global kvalitetschef hos Arla Foods.

”Mit job er aldrig kedeligt. Mejeribranchen er en verden i forandring, og jeg bliver hele tiden klogere. Lige nu sidder jeg f.eks. og læser en artikel om de nyeste studier af nogle bakterier. Der er hele tiden noget nyt i branchen, man kan nørde ned i og ny viden, man kan suge til sig.”

En alsidig arbejdsdag

Katja har flere år i den danske mejeribranche bag sig. Hun er uddannet mejeriingeniør og har bl.a. arbejdet ved Summerbird, undervist i kemi og biologi på HTX og varetaget en række stillinger hos Arla Food Akafa som produktionschef og projektleder.

”Nu indebærer mit arbejde bl.a. at holde øje med Arlas forskellige mejerier og fabrikker og arbejde på at gøre kvaliteten så ensartet som muligt. På den måde modtager kunderne altid den samme høje kvalitet uanset hvilket produkt eller fabrik, de får produkterne fra.

Som sagt er mit job aldrig kedeligt. Det indeholder mange forskellige elementer; ledelse i en matrix-verden, en høj faglighed, her-og-nu beslutninger der skal træffes og dygtige kollegaer til sparring og hjælp – hvad kan man ønske sig mere?” spørger Katja.

Blev en del af mejeribranchen ved en tilfældighed

”Den danske mejeribranche er sprængfyldt med høj faglighed – og en håndværksmæssig stolthed. De fleste mejeriingeniører kender hinanden, og det betyder, der er masser af god sparring og et rigtig tæt netværk, som jeg nyder at være en del af.

Jeg fik selv øjnene op for branchen ved en tilfældighed. Da jeg gik på gymnasiet, fik jeg nemlig et job som sommerferieafløser hos Fynsk mælk. Og det, der startede som et simpelt sommerferiejob endte med at blive min karrievej, for jeg blev så bidt af den verden, jeg fik et indblik i,” siger Katja og fortsætter:

”Nu har jeg efterhånden så meget mælk i blodet, at jeg også i fritiden eksperimenterer med mælkeprodukter. F.eks. bruger jeg tiden i køkkenet derhjemme på at udvikle nye isopskrifter til Ålborg is, som er min mands firma. Firmaet er kun oprettet for sjov, og det er et hyggeligt projekt, hvor jeg kan slippe kreativiteten løs.”   

Mælkeritidende forstærker forbindelsen med ”mejeri-familien”

Katja beskriver mejeribranchen som én stor familie – og her spiller Mælkeritidende en vigtig rolle:

”Mælkeritidende indeholder ofte nyheder om ”gamle” kollegaer eller studiekammerater. At være en del af den danske mejeribranche føles i høj grad som at være medlem af en stor familie – og den følelse er Mælkeritidende med til at forstærke.”

Men det er ikke kun de kendte ansigter, Katja møder i Mælkeritidende. Her finder hun også ny forskning og artikler:

”Der er altid noget i bladet, som jeg ikke vidste i forvejen. En eller anden spændende artikel. En reklame for noget nyudviklet udstyr eller noget helt andet. Jeg får altid nye indspark og viden fra Mælkeritidende,” afslutter Katja.

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.