Personportræt

Kim Damsgaard Bøgh: Leder, strateg og osteentusiast

Det var i sin tid et fritidsjob, der vækkede Kims interesse for osteproduktion. Han valgte at blive inden for faget og blev uddannet mejerist og efterfølgende mejeritekniker. Det er netop passionen for teknikken og processerne i osteproduktionen, der har fulgt ham på hans vej i mejeribranchen – både som mejerist, produktionschef, pakkerichef, PTD-manager og nu som Site Director.

Personlig udvikling og et fremtidssikret mejeri
I dag har Kim sit daglige virke på Høgelund Mejeri, hvor han er stolt af den rejse, han og mejeriet har været på. Han blev Site Director på mejeriet i 2018, og dét at pludselig sidde for bordenden og udstikke retningen for et helt mejeri har betydet meget for ham:

”Skiftet til Høgelund har klart udviklet mig personligt. Tidligere har jeg blot været en mindre del af et team. Nu er jeg stadig en del af et team – men det er mig, der sidder med ansvaret for hele fabrikken. Det har både givet personlige udfordringer og muligheder.”

Det er ikke kun den personlige udvikling, Kim har kunnet følge siden 2018. Han og mejeriet er i høj grad lykkes med den game plan, der blev lagt, da han startede. Virksomheden er blevet opgraderet på flere niveauer, men især har de haft fokus på automation, så mejeriet er fremtidssikret.

Fokus på både maskiner og mennesker
Mejeriet er gået fra at være et meget manuelt site til at være højautomatiseret, og i den proces har de haft stor fokus på kompetenceudvikling blandt medarbejderne. De bliver nemlig ikke overflødige, bare fordi flere maskiner overtager. Tværtimod er der behov for dygtige medarbejdere for at følge med udviklingen. Og på mejeriet i Høgelund har der heldigvis været stor opbakning til den udvikling.

Arbejdet med fremtidssikring af mejeriet og medarbejderne er da også noget af det, der har optaget Kim meget, fortæller han:

”Den langt højere grad af automation, der kommer nu, stiller krav til os. Det har betydet, at jeg skulle arbejde med mennesker på et andet niveau og endnu mere strategisk, end jeg har været vant til tidligere. Det har være meget vigtigt for mig at opretholde en god trivsel gennem hele processen – og det synes jeg, er lykkedes.”

Passion for cheese
Selvom Kim har brugt de seneste år på at lede og udstikke strategier for virksomheden, kan han ikke helt slippe ostepassionen, som altid har fulgt ham.

”Jeg kan jo ikke lade være med at snuse til osteteknologien. Det er en biologisk proces, hvor vi kan være med til at forme produkterne, der bliver anerkendt i hele verden. Jeg har været igennem 8-10 forskellige ostetyper i Danmark, været med til at sikre kvaliteten – og det motiverer mig at levere rigtige kvalitetsprodukter,” afslutter Kim.

CV:

  • 1989: Uddannet mejerist
  • 1991: Uddannet mejeritekniker
  • 1991-1995: Formand på Broderup Andelsmejeri, Enico Ost, Jensens Osteri
  • 1995: Ansat på Kruså Mejeri. Først som mejerist, sidenhen med teamleder-funktion og derefter som produktionschef
  • 1997-1999: Produktionschef på Bov Mejeri
  • 1999-2002: Pakkerichef på Bov Mejeri
  • 2003-2007: Produktionschef på Bov Mejeri
  • 2008-2018: PTD Manager på Kruså Mejeri
  • 2018-nu: Site Director på Høgelund Mejeri

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.