Personportræt

Laura Rindom: ingen succeser uden udfordringer

Laura Rindom har altid været god til at lægge en plan og forfølge den. Hendes stilling som Site Director på Bislev Mejeri er et resultat af hendes målrettethed. På vejen dertil er hun blevet klogere på sig selv, og succeser har der været mange af. Dog har hun lært, at succes sjældent kommer uden en krise.

Laura startede allerede som 17-årig i mejeribranchen, og så er hun blevet hængende lige siden. I mere end 25 år, hvor hun stille og roligt har bevæget sig op ad, titelmæssigt:

“Egentlig var planen at jeg ville være levnedsmiddelteknikker, men i begyndelsen af min uddannelse havde jeg en lærer, der sagde jeg skulle være mejeritekniker. “Nå, men så må jeg jo det,” tænkte jeg… Og det gik jo meget godt. Men faktisk har jeg altid været god til at lægge en plan og forfølge den. Jeg er gået målrettet efter nogle ting i min karriere. Og dét har så gjort, at jeg er gået fra at være mejerist til at være teamleder, produktionschef og nu site director.”

Og det er et godt sted, Laura nu er landet. Derfor er planen ikke umiddelbart flere “højdespring”, fortæller hun:

“Nu føler jeg mig meget godt tilpas, der hvor jeg er landet. Jeg kan godt lide stadig at være tæt på driften – så jeg tror kun, jeg skal kun springe “til siden” fremover.”

Krise og udvikling i Bislev

De seneste år på Bislev Mejeri har til tider være udfordrende, da det i 2019 blev besluttet, at halvdelen af produktionen skulle flyttes til Bahrain. Sammen med det lokale samarbejdsråd og den øvrige ledelse har det været en af Laura Rindoms helt store opgaver at få dén proces til at glide så godt som muligt:

“Vi har måtte sige farvel til en tredjedel af medarbejderne – og det har selvfølgelig fyldt rigtig meget. Men jeg er enormt stolt af processen. Alle har haft målet for øje og forsøgt at lave de bedste løsninger med de rammer, der nu engang var. Og jeg er stolt af både de medarbejdere, der er blevet hos os – og også de, som vi desværre har måttet sende videre,” fortæller Laura, og fortsætter:

“For et mejeri, der har oplevet en Muhammedkrise, ligger der noget dybt i organisationen. En frygt for, at man skal stå der igen. Vi skal vænne os til, at det at producere 30.000 tons i stedet for 60.000 tons også er ok. Vi føler, at vi er mere sårbare, men vi skal huske på, at vi stadig har et mellemstort mejeri og en god basisforretning.”

Et lærerigt jobskifte

I 2008 forlod Laura Arla-organisationen for en stund, da hun blev ansat som driftsleder på Thise Mejeri. Det betød for Laura en meget ændret hverdag:

“At komme fra et stort konsummejeri med få varenumre og til Thise, som i den periode nærmest eksploderede i mængder og produkter og flyttede sig så hurtigt – det gav en meget anderledes hverdag, end den jeg kom fra, hvor mange ting var rammesat på en anden måde.”

I Thise havde Laura oplevelsen af, at der ikke var noget, der ikke kunne lade sig gøre. Tingene gik ikke stille for sig – og der var hurtigt læring at hente: 

“Det var vildt spændende at være der. Da de tog økomælken ind, eksploderede det jo nærmest for dem. Jeg flyttede mig meget, mens jeg var der – især i forhold til at tage beslutninger i nuet. De skal være stolte af det, de har i Thise. Og jeg håber også, at jeg nåede at give dem noget.”

Da Laura efterfølgende kom tilbage til Arla, fandt hun ud af, at hun kunne bruge meget af dét, hun havde lært hos Thise:

“Tingene var komplekse i Thise – og da jeg kom til Brabrand, var tingene faktisk mere komplekse, end jeg havde været vant til i Hobro – så det drog jeg helt sikkert fordel af. Jeg fandt ud af, at jeg var blevet modnet til dén opgave ved at skulle tage så mange hurtige beslutninger i Thise.”

Ledelse handler altid om mennesker

Når Laura kigger tilbage til starten af sin ledelses-karriere, står det klart, at lederrollen har ændret sig meget:

“For bare ca. 15 år siden skulle lederne have dyb indsigt i processen, vi havde ansvar for. I dag er vi mere og mere coachende, og det handler mere om, at vi skal motivere vores dygtige medarbejdere og specialister og acceptere, at de ved mere end os på det tekniske. Ledelse har altid handlet om mennesker – men i dag handler det mere om at sætte rammerne og lade dem selv finde vejene til målet.”

De mange år i lederrollen har lært Laura Rindom meget om sig selv. Både som menneske og som leder. Og især de svære situationer har været med til både at styrke hende og lære hende noget om sig selv:

“Der er ingen tvivl om, at jeg har fundet ud af, hvad der betyder noget for mig, personligt og ledelsesmæssigt at jeg har mig selv med, og det vigtigste – især i kriser – er, at vi har behandlet alle ordentlig og kan se hinanden i øjnene,” lyder det fra hende, og hun slutter:

“Jeg vidste godt, at jeg havde det menneskesyn, men processer som fx dén i Bislev har gjort det tydeligt for mig og lært mig meget. Når jeg kigger på hele min karriere, kan jeg se, at succeser ofte er udsprunget af en svær situation og en udfordring. Altså, at man har formået at håndtere denne rigtigt og er kommet på den anden side på en god måde.”

CV:

  • 1994: Uddannet Mejerist 
  • 1995: Uddannet Mejeritekniker
  • 1996-2000: Mejerist, Arla Foods Hobro
  • 2000-2001: Driftsassistent, Arla Foods Hobro
  • 2001-2008: Teamleder, Arla Foods Hobro
  • 2008: Driftsleder, Thise Mejeri
  • 2009-2012: Produktionschef, Arla Foods Brabrand
  • 2012-2017: Site Manager – produktion, Arla Foods Hobro
  • 2015-2017: Site manager – Produktion Christiansfeld
  • 2017-nu: Site Director, Arla Foods Bislev

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.