Gennem en – indtil nu – 15-årig karriere inden for mejeribranchen har Mads arbejdet sig op fra produktion og udvikling til ledelsespositioner hos store navne som Paradis Is og Chr. Hansen, før han landede hos Arla Foods.
Faglig stolthed og tæt samarbejde
Det, der først trak Mads ind i mejeribranchen, var den dybe forankring i hans familie og vennekreds:
– Snakken om mejeriprodukter var en fast del af både morgen- og aftensmaden. Så man kan sige, at den faglige stolthed smittede af. Og så har jeg en naturlig interesse for naturvidenskab, som fik mig til at uddanne mig som procesteknolog på Kold College. Efter endt uddannelse valgte jeg at læse videre på mejeriingeniørstudiet. Her kunne jeg nemlig opnå endnu dybere viden om fødevaresikkerhed og kvalitet, mindes Mads.
Og Mads’ karriere har da også siden været kendetegnet ved en stræben efter faglige bedrifter. Det ses bl.a. i hans engagement og lederskab i en af de største investeringer i Arla Foods’ historie:
– Det er ikke en chance, man får ofte. Og jeg er utroligt stolt over både min og mit teams indsats. Vi har fundet de rigtige kompetencer i menneskerne omkring projektet. Vi har fået folk til at arbejde sammen på tværs af organisationen – og fået ting til at lykkes. Det bliver man stolt over som leder. Vi har skabt grundlaget for en helt ny proces, fortæller Mads stolt.
Teknologisk udvikling og bæredygtig produktion
For Mads har det været vigtigt at holde øje med de mange teknologiske fremskridt – og samtidig sikre en vis bæredygtighed i produktionen. Og her et det vigtigt at forstå dynamikken mellem forskning, innovation og kommercielle interesser:
– Min rolle kan være limen mellem forskning, forsyningskæden, innovation og den kommercielelle del af forretningen. Det kræver både ro, forståelse, analyse og tillid – men også et stort drive. Det er en udfordring at huske sig selv på at finde balancen mellem passion og hastighed – men samtidig også en respekt for alle dele af forretningen. Det er ikke altid muligt, men så forbereder jeg mig, så godt jeg kan – vender rollerne om og bruger mit store netværk, som jeg kan sparre med, forklarer Mads.
Stærke traditioner og høj kvalitet
Dansk mejeribrug er ifølge Mads præget af høj kvalitet, streng sikkerhed og en stærk tradition for innovation og samarbejde. Og det er både en styrke, men også en udfordring, han tænker ind i sit arbejde:
– Jeg har stort fokus på den teknologiske udvikling – men også på bæredygtighed og ændrede forbrugstrends. Jeg mener, at branchen bliver nødt til at være åben for at udfordre traditionelle produkter og produktionsmetoder, når vi skal imødekomme fremtidens behov, uddyber Mads.
Og selv om fremtiden ikke er skrevet i sten, er Mads sikker på, at han vil fortsætte med at have en aktiv rolle inden for mejeribranchen. Gerne i en ledelsesposition, hvor han kan inspirere og udvikle både teknologi og mennesker.
Download vores app her