Personportræt

Mona Lisa Bauer Hansen fejrer 25-års jubilæum hos Arla Foods

25 år. Så længe har Mona Lisa Bauer Hansen været ansat hos Arla Foods. De 25 år har ført hende fra en stilling som driftsingeniør på Vrinners Flødeost til hendes nuværende stilling som Senior Operational Support Manager på Holstebro Mejeri. Altid med passionen for resultater med menneskelige relationer i fokus.

Oprindeligt er Mona Lisa Bauer Hansen uddannet hospitalslaborant og kemiingeniør. Hun startede sin karriere i Tromsø, hvor hun arbejdede som hospitalslaborant før hun læste videre til kemiingeniør. Hendes ønske var enten at arbejde i medicinal- eller fødevareindustrien, og – helt tilfældigt – førte hendes næste skridt hende videre til et job på Vrinners Flødeost.

”I virkeligheden er dét, jeg brænder for er at skabe resultater i sammenspil med andre mennesker samt alsidighed i mine arbejdsopgaver”.

Min stilling som Senior Operational Support Manager kræver, at jeg har et overblik over mejeriets samlede projekter og koordinerer de store tiltag, vi gør. Markedsforespørgsler har f.eks. indflydelse på flere forskellige afdelinger, og her er det mig, der involverer de relevante afdelinger og vurderer de samlede konsekvenser og muligheder” fortæller Mona Lisa Bauer Hansen.

Kommunikation er nøglen

En af de store ændringer i Mona Lisa Bauer Hansens karriere var, da Holstebro Flødeost og Holstebro Mejeri blev sammenlagt i december 2018. Det var en enorm omvæltning – og både en udfordring og en stor læringsproces:

”Det var uden tvivl en omvæltning at sammenlægge to kulturer og etablere et samarbejde på tværs og ensrette alle systemerne – menneskeligt såvel som praktisk. Vi gik fra at være to enheder til at være et mejeri med over 500 ansatte. Nu skulle vi pludselig tale det samme sprog,” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg har tidligere haft en stilling som LEAN-manager i 6 år. Her arbejdede jeg meget med at bruge medarbejderne som ressourcer og inddrage deres idéer til at gøre processerne bedre og smartere. Det lærte mig at stille spørgsmål – ikke for at være kritisk, men nysgerrig for at lære og forstå.

Her gjorde jeg mig erfaringer, som jeg stadig bruger i dag. Jeg går meget op i at indsamle information og fakta, undersøge muligheder og bruge medarbejdernes input. Det handler i høj grad om kommunikation. ”Kommunikation er nøglen til det hele,” siger Mona Lisa Bauer Hansen.

En omstillingsklar branche

25 år i branchen har givet Mona Lisa Bauer Hansen mulighed for at opleve mejeriernes skiftende fokus og nye tiltag helt tæt på. Og særligt dansk mejeribrugs evne til at omstille sig vækker beundring:

”Dansk Mejeribrug stræber altid efter at gøre tingene bedre. At udvikle forretningen med et vedvarende fokus på sikkerhed, kvalitet og effektivitet – og det kan mærkes. Vi er kommet godt igennem de større krisesager i nyere tid, f.eks. Coronapandemien, krisen i Rusland og Ukraine og så videre. Og det er vi, fordi vi er gode til at tilpasse os, finde løsninger og omstille os omstændighederne,” siger Mona Lisa Bauer Hansen og kaster et afsluttende blik ud i fremtiden:

”I fremtiden bliver det meget spændende at følge med i digitaliseringen. Digitaliseringen kommer til forandre måden, som vi arbejder på, og det stiller store krav til at følge med. Personligt er jeg ikke bange for nyt og kan godt lide den alsidighed og de muligheder, det giver.”

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.