”Mine børn sagde for nylig, de aldrig har oplevet andet, end at jeg var glad for at gå på arbejde. Og det er helt rigtigt, for mit arbejdsliv har været fyldt med spændende og positive udfordringer. Ikke to dage har været ens, og det har været en gave,” siger han.
Fra barndomsgården til Slagelse Mejericenter
Ole er nærmest født ind i mejeribranchen. Han voksede op på en gård, der leverede mælk, og det affødte en naturlig interesse for mælkeproduktion og mejeribrug. I 1987 blev han færdiguddannet som mejeriingeniør, og selvsamme år blev han ansat som driftsingeniør på Slagelse Mejericenter, hvor han i dag er mejeridirektør:
”Jeg var ret heldig hurtigt at blive chef. Det er meget sjovt at se tilbage på i dag, for jeg var den yngste i gruppen, da jeg startede – og nu er jeg snart en af de ældste. Det har været en fantastisk rejse, og det har givet mig meget at være med step by step og arbejde med så mange dygtige mennesker og skabe resultater via godt samarbejde,” fortæller han.
Gennem sin karriere har Ole været med til at præge Arlas danske konsummælksforretning, bl.a. med udvikling og opstart af økologisk mælk og senere med udvikling af friskmælkskonceptet – og Arlas minimælk, som har en særlig historie:
”Jeg kan tydeligt huske en sen aften, hvor jeg sad sammen med en marketingkollega og kom på idéen om Minimælk. Der var en masse EU-regulativer, vi skulle håndtere for at gøre idéen til virkelighed, men i dag er det jo historie, og Minimælken er danskernes foretrukne mælkevariant. Og netop dét er en af glæderne ved at være i en stor organisation; der er så mange forskellige kompetencer og i det samspil, kan man få skabt en masse forskellige ting,” siger han.
Den grønne rejse venter
Når emnet falder på mejeriets seneste successeer, fremhæver Ole særligt produktionen af syrnede mælkeprodukter med populære brands som Yoggi og Cheasy, som Slagelse overtog produktionen af, efter Brabrand Mejeri lukkede i 2018.
Desuden glæder Ole sig til den udvikling, der venter forude – med et større fokus på bæredygtighed og grøn energi:
”Det er vigtigt, mejeriet imødekommer samfundets krav til bæredygtighed. Vi er heldigvis allerede godt på vej – Slagelse Mejericenter er nemlig et af de tre mejerier, der har en CO2-neutral produktion. Vi bruger udelukkende grøn energi og grøn naturgas, og det er vi stolte af. De fremtidige udfordringer bliver spændende, for vi skal blive mere og mere bæredygtige. Det er en del af vores fælles ansvar,” afslutter han.
CV:
Download vores app her