Som nyudklækket mejeriingeniør indtog Sinne rollen som driftsingeniør på Høgelund Mejeri i 1995. Hun drømte dog allerede tidligt i karrieren om at arbejde med produktudvikling, så da muligheden for det opstod i 1999, var hun ikke sen til at gribe den:
“Jeg havde altid haft en drøm om at arbejde med udvikling – og her kom jeg til at arbejde med både produkt- og teknologiudvikling inden for skimmeloste. Fx var jeg med til at implementere noget helt nyt udstyr på Høgelund Mejeri.”
Arla Unikas spæde start
Men det var ikke kun på Høgelund Mejeri, der var efterspørgsel på nye produkter, fortæller Sinne:
“I starten af 00’erne begyndte fødevarebranchen at vende blikket indad mod Danmark og stille spørgsmålet “Hvad kan vi egentlig selv?” – efter at have kigget meget mod fx det franske køkken i mange år. Og dét blev starten på Arla Unika, som jeg også var en del af.”
Sinnes arbejde, som foregik i samarbejde med en række high-end kokke, resulterede blandt andet i to velkendte Arla Unika-oste; nemlig Høgelundgaard Blå og Troldhede Porse. Sidstnævnte er endda med i bogen “50 oste, du skal smage, før du dør”.
Arlas kvalitetsprogram i en kinesisk kontekst
Efter et par års selvstændigt virke med coaching- og konsulentvirksomhed helt uden for osteverdenen, fik Sinne i 2013 et tilbud, hun ikke kunne sige nej til. Hun skulle være Technology Manager i Kina – og hun sagde ja, uden nogensinde at have været i Kina.
Arla og den kinesiske mejerikoncern Mengniu havde netop startet China-Denmark Milk Technology Cooperation Centre med det formål at fremme dansk landbrugsteknologi, og spændende opgaver ventede:
“Det handlede om at få centeret op at stå og få overført viden fra Europa til Kina. Altså bidrage til at få produktionen i Kina op til europæiske standarder. Især på “Farm”-siden. Helt konkret skulle man overføre principper fra Arlas kvalitetsprogram, Arlagården, i en kinesisk kontekst og vise, at det var gennem bedre forhold, procedurer og dermed bedre mælk, at de gode resultater ville komme.”
For Sinne var det lidt af et eventyr at være med til at starte noget op i en kultur, der var meget forskellig fra den danske:
“Det var super spændende, og jeg oplevede virkelig en helt anden kultur indefra. I Danmark siger vi tingene meget direkte og har også en vis kritisk tænkning. I Kina går man bare til højre, hvis lederen siger det. Dog var det vigtigt at forsøge at følge deres kultur på det område – så lederne ikke tabte ansigt.”
Efter tre år “på sidelinjen” blev Sinne ansat i Mengniu Dairy Group, hvor hun arbejdede med koncernens strategiske partnerskaber og efter samlet fire år i Kina kunne hun kigge tilbage på endnu et projekt, hvor der var blevet sat aftryk:
“Jeg er stolt af, at vi lykkes med at få flyttet noget og løftet dele af den kinesiske mejeriproduktion på trods af, at det var meget op ad bakke i perioder.”
Udvikling af Pilot Plants
I Arla Foods Innovationscenter har Sinne huseret siden 2017. Her er hun Senior Project Manager og er involveret i udvikling af produkter, mennesker og processer. Derudover er hun også med til at drive et netværk for en række danske fødevarevirksomheder med pilot- og testfaciliteter.
Her har Sinne været med til at organisere og optimere måden, der arbejdes med pilot på, og gennem årene har hun set det udvikle sig positivt:
“Det handler om at få udnyttet vores viden og kompetencer – også på tværs af forskellige lande i Europa. Netværket er blevet en kæmpe succes og har vokset sig større og større. Vi har nogle rigtig gode møder og udvekslinger.”
Når Sinne kigger tilbage, har tingene hele tiden flyttet sig for hende gennem de sidste 25 år. Og det er da også en af årsagerne til, at hun har trivedes inden for samme organisation i så mange år:
“Der har været så mange forskellige muligheder, og jeg har hele tiden arbejdet med nye ting i alle de roller, jeg har haft. Jeg er blevet udfordret godt. Jeg synes, jeg har været mega heldig og privilegeret hele vejen igennem. Jeg har også fået lov til meget og har haft meget frihed. Der er meget plads i Arla til, at man kan udfolde sig.”
CV:
Download vores app her