Personportræt

Søren Hansen: Julen er højtid for traditioner, travlhed og Thems oste

Julen er ikke bare sæson for glitrende lys og duften af gran. For Them Andelsmejeri er det en vigtig tid, både for forretningen og for fællesskabet. Med november og december som to af årets vigtigste måneder er julen en tid, de værner om på mejeriet. Månederne er nemlig højsæson for ostesalget, og det har en betydelig indflydelse på hele årets gang.

– Julen er en hjørnesten for os rent forretningsmæssigt. Det er en af de to højtider, der virkelig betyder noget for vores salg, og det sætter tonen for resten af året, forklarer Søren Hansen, administrerende direktør hos Them Andelsmejeri. 

Når julestemningen rammer, har visse oste en særlig plads i danskernes hjerter. Den klassiske Danbo er altid et hit. Men når det kommer til julebordet, skal ostene være lidt ekstra specielle. Her er tapasoste efterspurgte, og de mere lagrede varianter bliver en selvforkælelse, der bærer sig godt ad med forskellige garniturer.

Juleromantik på tværs af hele mejeriet

Men julen er ikke kun travlhed og produktion. På mejeriet betyder julen også traditioner og fællesskab.

– Vi julehygger mellem juletravlheden, lyder det fra Søren Hansen.
– På Them Andelsmejeri er starten på julen markeret med risalamande, når holdbarhedsdatoen på de nypakkede oste rammer den 24. december. Og der er også plads til en traditionel julefrokost samt gløgg og æbleskiver, der samler medarbejderne i en hyggelig stund midt i det hektiske. 

For julen handler ikke kun om arbejde – det er en tid, der er elsket af alle.

Vi har et tårn på mejeriet, hvor juletræet er tændt og kan ses i hele Them by. Det er placeret sådan, at den tidligere mejeribestyrer kunne se det fra kontoret. Juleromantikken er virkelig nedarvet gennem mange generationer her, fortæller Søren.

Et julebord med smagen af mer’

Når det kommer til julebordet derhjemme, har Søren Hansen bestemt sine favoritter.

– Efter nogle år i branchen har jeg dannet mig et bredt favoritbord. Jeg går efter de lagrede varianter, som Them Fætter Kras med og uden kommen, eller en ekstralagret variant med rå løg og æggeblomme. Og så er tapasoste fra Them Mejeris specialostsortiment og forskellige skimmeloste som Blå Castello fra Gjesing Mejeri, Kornblomst fra Thise samt Danablu fra Bornholm Andelsmejeri også på min liste, deler han. 

Og her tør Søren Hansen altså sagtens nævne konkurrenter, som han også sender en ekstra tanke.

– Julen er ikke kun en tid for forretning, men også en tid for at dele varme hilsner. Fra Them Mejeri sender vi de varmeste julehilsner til alle vores gode kolleger rundt omkring!”

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.