Yoghurt og mikrobiologi
Til daglig arbejder Sten som Senior Technician hos Chr. Hansen A/S, hvor han fungerer som yoghurtspecialist – noget, han oprigtigt brænder for:
”Jeg er meget glad for – og stolt af – at arbejde i mejeribranchen. Her kan jeg nørde min interesse for mælk og mikrobiologi, og det er virkelig spændende at arbejde med yoghurt!” fortæller Sten og fortsætter:
”Mejeribranchen er i mine øjne noget helt særligt. Det er en branche, der i høj grad bidrager til samfundet gennem eksport, og selvom det er en gammel og traditionsrig branche, er det også en branche fyldt med nytænkning og innovation.”
Et fælles udgangspunkt
”Noget af det, der gør den danske mejeribranche unik, er, at det er en lille branche, hvor vi er gode til at vidensdele. Når man tager til udstillinger, møder eller konferencer kender man mange. Man får hurtigt et godt netværk, og det imponerer altid mejerifolk fra andre lande. De bliver benovet over, hvordan vi kan tale med ansatte i konkurrerende firmaer om hovedtendenser, udviklinger og ny forskning.
Jeg tror, at det måske hænger sammen med, at så mange af os har det samme udgangspunkt. Langt de fleste i branchen har været forbi Kold College i deres uddannelsesforløb, og det gør det lettere at vidensdele på tværs af mejerier og ansættelser,” siger Sten, som tidligere selv har været ansat på Kold College.
Mælkeritidende samler branchen
Sten mener også, at Mælkeritidende spiller en stor rolle i den danske mejeribranche:
”Mælkeritidende er vores fælles fagblad og det er her, mange af os henter vores oplysninger.
Selvom jeg foretrækker papirudgaven, må jeg indrømme, at teknologien har gjort bladet mere tilgængeligt. Det mærkede jeg faktisk selv i efteråret, da der blev skrevet en artikel om min honning. Artiklen er virkelig blevet læst og kommenteret, og jeg kunne for alvor mærke, hvor mange i min omgangskreds, der også læste Mælkeritidende,” afslutter Sten.
Download vores app her