– Her står julen i juleostenes tegn. For vores Juleost blev oprindeligt kun produceret på selve juleaftensdag, hvorefter den grubelagres i ca. ti måneder, så den er klar til den efterfølgende jul. Siden er ostene dog blevet så populære – både herhjemme, men også i Tyskland og Sverige – at perioden nu spænder fra vintersolhverv den 21. december til og med førstejuledag den 25. december, fortæller Svend Schou Borch, administrerende direktør for Thise Mejeri.
Med juletiden kommer der travlhed på mejeriet
Den stigende efterspørgsel på den gode, halvfaste, grubelagrede Juleost kan i høj grad mærkes hos Thise Mejeri. Men der skal alligevel være plads til at mærke julestemningen, spørger man Svend Schou Borch,
– Generelt er der travlhed på mejeriet, også i julen, deler han.
– Men på trods af det hektiske tempo er traditionerne stadig vigtige. Derfor holder vi fast i en stor fælles julefrokost. Og så arrangeres der mindre, mere lokale begivenheder i løbet af julemåneden. Det ses både hos de forskellige afdelinger som salg, administration og IT, men også blandt dem der arbejder i produktionen.
Når festlighederne er forbi, er der igen ingen tid til at hvile på pebernødderne. For mejeriet holder åbent alle dage, og mælken skal naturligvis hentes hos de økologiske andelshavere hver eneste dag – selv i julehøjtiden.
Nye julefavoritter kommer på bordet
Når det kommer til Svend Schou Borchs favoritter på julebordet, er det naturligvis Thise Mejeris produkter, der stjæler opmærksomheden.
– Selvom jeg er forholdsvis ny her hos Thise Mejeri, har jeg planer om at introducere familien for et stort udvalg af Thises specialoste under de mange julefrokoster, siger han.
– Vesterhavsosten er et sikkert valg, men der er bestemt også planer om at smage på Rød og Hvid Kornblomst i selskab med den klassiske og originale blå variant.
På Thise Mejeri er julen altså ikke blot en tid for travlhed, men også en lejlighed til at nyde den helt unikke Juleost og skabe nye traditioner med familie og venner ved bordet.
Download vores app her