Personportræt

Torben Hovgaard: Medarbejdertrivsel er den bedste byggesten

Spørger man Torben Hovgaard, hvad gode og velfungerende organisationer er bygget af, er han ikke i tvivl; Medarbejdere i trivsel er de stærkeste byggesten. Med dét som mantra har han brugt de sidste mange år i mejeribranchen på at lede forandringer, opbygge driftsenheder og udvikle medarbejdere.

Torben Hovgaard er i dag Mejerichef på Nørager Mejeri, som er en del af Nordex Food. Mejeriet i Nørager producerer 19.000 tons feta og andre hvide oste om året og beskæftiger ca. 149 medarbejdere.

Personlig og faglig udvikling

Torben blev uddannet mejerist i 1998, og inden han landede i det nordjyske, var han gennem 21 år ansat i forskellige stillinger hos Arla Flødeost i Holstebro.

Her oplevede han en enorm personlig og faglig udvikling gennem sit arbejde med blandt andet forandringsledelse, konflikthåndtering og medarbejderinvolvering.

Torben fandt hurtigt ud af, at det at bygge en organisation op ikke bare er noget, man gør på et stykke papir:

“Man er nødt til at uddele nogle klare roller og have en tydelig ansvarsfordeling. Og hvis medarbejderne involveres på den rigtige måde og dermed trives, kan de ofte køre med tingene meget selvstændigt. Hvis trivslen ikke er der, er produktiviteten det heller ikke. Ledelse skal ikke være et diktatur,” lyder det fra Torben.

Trivsel i top

På det ledelsesmæssige plan, fortsatte Torben Hovgaards udvikling på Nørager Mejeri – og passionen for at skabe bedre medarbejdertrivsel blev ikke mindre.

Han erfarede, at det store produktions-apparat stillede store krav til både organisation og medarbejdere, og han er stolt af, hvordan stedet er lykkes med at højne trivslen, lyder det fra ham:

“I den tid, jeg har været her, er vi gået fra at være et mejeri med knap så god trivsel til at medarbejderne trives rigtig godt. Vi har flyttet os gennem involvering, god kommunikation, LEAN-processer – og ikke mindst har vi rent faktisk målt på trivslen for at kunne ændre på den,” fortæller han – og fortsætter:

“Alle på stedet har knoklet meget med den interne trivsel. Trivsel er fundamentet i hele organisationen. Når man har dén på plads som grundsten, kan man så derfra bygge op.”

Det er netop arbejdet med mennesker, og dét at kunne flytte dem og organisationen, der giver motivation til Torben Hovgaards hverdag i mejeribranchen:

“Det har været en fantastisk rejse gennem mange år, og der sker noget hele tiden. Jeg vil ikke det ensformige, for jeg kan godt lide at bygge noget op forfra. Og jeg orker faktisk altid at starte forfra – fordi jeg kan få mennesker til at samarbejde, skabe forandringer og resultater,” slutter han sin fortælling.

CV:

  • 1998: Uddannet Mejerist, Kold College
  • 1992-1995: Mejerimedarbejder og -elev, Arla Flødeost, Holstebro
  • 1995-2000: Mejerielev, Durup Mejeri, Arla Foods
  • 2000-2006: Mejerist, Arla Flødeost, Holstebro
  • 2006-2007: Krydderiforvalter, Arla Flødeost, Holstebro
  • 2007-2008: Produktionsforvalter, Arla Flødeost, Holstebro
  • 2008-2013: Produktionschef, Arla Flødeost, Holstebro
  • 2013-2016: Produktionschef, Nørager Mejeri, Nordex Food
  • 2016-nu: Mejerichef, Nørager Mejeri, Nordex Food

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Til dig

hvor end du er

Download vores app her

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.