Advertisement

Laura Enøe Ternstrøm

Mælkeritidendes sekretariat administrerer en række organisationer og foreninger i mejeribranchen og er dermed talerør for mange i branchen. Foreninger og organisationer fyldt med ildsjæle, der brænder for deres arbejde og for den danske mejeribranche. Her kan du læse om én af dem.

Laura Enøe Ternstrøm studerer til mejeriingeniør på Københavns Universitet. Hun er netop startet på sin kandidatuddannelse og er desuden studenterrepræsentant i bestyrelsen for Dansk Mejeriingeniørforening. Hun fortæller: 

”Min hverdag er rigtig travl. Ved siden af mit studie er jeg ansat som studentermedhjælper hos Chr. Hansen, hvor jeg arbejder med quality control. Jeg er bl.a. med til at kvalitetssikre produkter og arbejder hovedsageligt i weekenderne – og så en enkelt hverdag i ugen. Resten af min uge er helliget mit studie, som altid har første prioritet.”

Desuden er jeg formand i interesseforeningen Dairy Forum og er med til at afholde arrangementer, der sammenkobler industri og uddannelse. Det er spændende at få indflydelse på de studerendes fremtid og være med til at forme uddannelsen fremover – og så er det et rigtig godt netværk og en mulighed for at holde mig opdateret på branchen.”

En interesse for det naturvidenskabelige

Det lå ikke nødvendigvis i kortene, at Laura skulle studere til mejeriingeniør. Snarere tværtimod. Hun kommer fra en samfundsfaglig familie – og vejen mod mejeristudiet opstod lidt tilfældigt:

”Da jeg gik i gymnasiet, fik jeg langsomt opbygget en interesse for det naturvidenskabelige. Jeg er fascineret af fødevarer og elsker at nørde kemi og processer. Det er utroligt spændende, at omdrejningspunktet for det hele er et reelt produkt, som man kan smage og føle.

Mælk er generelt sådan en fantastisk og kompleks vare med så mange anvendelsesmuligheder, så mit valg af uddannelse skete afgjort ud fra min store interesse for emnet!”

Mælkeritidende er et vindue ind til fremtiden

”Jeg elsker at læse Mælkeritidende. Jeg modtager det med posten hver måned, og jeg glæder mig altid til at få det og bladre det igennem. Man lærer ansigterne i branchen at kende, og bladet er på mange måder et slags vindue ind i fremtiden,” siger Laura.

Og netop fremtiden er noget, der ligger mange studerende på sinde. For hvad venter på den anden side af studierne?

”Jeg synes altid, det er svært at definere mit fremtidige drømmejob – men der er ingen tvivl om, at jeg er helt vild med ost og ville elske at arbejde med det! Gennem mit studie har jeg arbejdet en del med kemometri og med at forudsige modningen af ost. Det synes jeg er utroligt spændende.” afslutter Laura. 

Kalender

23/08/2024
Skanderborg Golfklub
23/09/2024
Grønvang/Dragsbæk

Mærkedage

21/07/2024
60 år
22/07/2024
50 år
22/07/2024
60 år
25/07/2024
60 år
26/07/2024
40 år

Stillinger

Palsgaard: Application Technician – Dairy & Ice-Cream
The headquarters in Juelsminde offers exciting challenges to a new colleague with competencies in dairy and ice cream production.
Mejerist søges til Osteriet på Thise Mejeri
Du vil indgå i et produktionsteam med dygtige og passionerede kollegaer, og hvor vi hjælpes ad med opgaverne. 
Tetra Pak is looking for new graduates
Tetra Pak is looking for highly motivated new graduates for the Future Talent Programme.